Numarul tranzactiilor cu cardul pentru plata taxelor locale s-a dublat in 2011

Marti, 31 Mai 2011, ora 15:19
1613 citiri
Numarul tranzactiilor cu cardul pentru plata taxelor locale s-a dublat in 2011

Numarul tranzactiilor cu cardul pentru plata taxelor si impozitelor s-a dublat in primele patru luni, comparativ cu perioada similara din 2010, la 140.000, cu o valoare de 46 mil. lei, 95% dintre resedintele judetene permitand plata taxelor si impozitelor locale cu cardul, potrivit Visa Europe, citat de NewsIn.

In prezent, 129 de primarii din tara accepta plata prin card a taxelor si impozitelor prin intermediul terminalelor POS instalate la ghiseu, se arata intr-o analiza Visa Europe.

De asemenea, 25 de primarii au implementat plata online prin card a taxelor si impozitelor, de 2,5 ori mai multe fata de anul trecut.

Astfel, s-a constatat o dublare a tranzactiilor de la inceputul anului comparativ cu perioada similara din 2010, atat din punctul de vedere al numarului, peste 140.000 de tranzactii, cat si ca valoare, circa 46 milioane de lei. Pe intreg parcursul anului 2010, au fost facute 128.000 de plati in valoare de 38,5 milioane de lei.

"Un salt spectaculos l-au avut platile cu cardul prin internet, de peste 22.000 de tranzactii, o dovada ca romanii apreciaza optiunea de a-si plati taxele si impozitele online, fara sa se mai deplaseze la administratiile financiare.

Din luna martie, cetatenii din Targu Mures si sectoarele 2 si 6 din Bucuresti pot face plati online catre administratia locala si prin www.ghiseul.ro , si speram ca din ce in ce mai multe primarii se vor inrola in acest sistem pentru a oferi aceasta facilitate cetatenilor lor", a declarat directorul general Romania, Visa Europe, Catalin Cretu.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut usor, la 330 lei, potrivit informatiilor raportate de catre bancile din Romania pentru primele patru luni din 2011.

Dintre cele 129 de primarii care au implementat plata prin card a taxelor, 39 sunt resedinte de judet si sase sunt primarii de sector din Bucuresti, ceea ce inseamna ca 95% din totalul de 41 de resedinte de judet de la nivelul Romaniei pun la dispozitia cetatenilor posibilitatea de a plati prin card taxele si impozitele locale.

"Ne bucuram ca printre administratiile locale care au implementat plata prin card a taxelor si impozitelor se numara orase mari, precum Cluj-Napoca sau Timisoara, dar si orase mai mici ca Sovata sau Carei, care au inteles numeroasele beneficii pe care acest serviciu le aduce atat pentru contribuabil, cat si pentru administratie", a mai spus Cretu.

Cetatenii din Arad, Baia Mare, Bistrita, Bucuresti - Sectoarele 2, 4 si 6, Buzau, Carei, Campia Turzii, Cluj-Napoca, Constanta, Dej, Drobeta Turnu-Severin, Lugoj, Oradea, Pitesti, Pucioasa, Rasnov, Sighetul Marmatiei, Slobozia, Sovata, Targu Jiu, Targu-Mures, Timisoara si Tulcea isi pot achita taxele si impozitele locale, de acasa, din fata calculatorului, cu orice card. 

#impozite, #plata taxe, #plata taxe cu cardul, #taxe locale , #Taxe locale