Orban: ANAF nu a fost informatizat. Avem cel mai mic procent de colectare din UE

Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 08:12
1406 citiri
Orban: ANAF nu a fost informatizat. Avem cel mai mic procent de colectare din UE
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban precizeaza ca Romania are cel mai mic procentaj de colectare a taxelor si impozitelor din Uniunea Europeana (UE), una dintre cauze fiind faptul ca nu a fost realizata informatizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), desi toate firmele au fost obligate sa-si schimbe casele de marcat.

"Avem cel mai mic procent de colectare din UE, raportat la PIB. Daca am fi avut un ANAF informatizat... Mai dau o data exemplul, ca sa stie toti romanii: Ministerul Finantelor a obligat firmele sa-si cumpere case de marcat fiscale care au transmisie electronica de date si care au fost luate in interesul Guvernului, al ANAF, pentru a avea o mai buna colectare, pentru a avea toate datele despre toate operatiile care se petrec.

Nu au luat, in schimb, servere de doi ani si ceva, daca va puteti imagina. I-au fortat pe oameni sa schimbe casele de marcat, sa treaca la case de marcat fiscale, al caror obiectiv nu era in interesul companiilor, ci al ANAF si nu au luat servere", a afirmat Orban, joi seara, la B1 TV.

El a apreciat ca acest lucru poate fi o dovada a tolerarii evaziunii fiscale.

"Te face sa te gandesti: nu cumva este o dovada clara a premeditarii in ceea ce priveste tolerarea evaziunii fiscale si chiar incurajarea evaziunii fiscale, pentru ca tu nu ti-ai luat serverele si tot softul necesar?", a adaugat Orban.

El a spus ca ministrul Finantelor, Florin Citu, propune un proiect de informatizare a ANAF pentru a permite derularea procedurilor pentru achizitii "in viteza maxima".

Citeste si

Reforma ANAF in viziunea lui Florin Citu: Vor fi eliminate 150 de posturi de conducere si aproape 2.000 din structuraSindicatul functionarilor s-a speriat de concedierile anuntate de Citu la ANAF: Nu asa reduci evaziunea si cresti incasarile!Florin Roman vrea schimbarea Codului Fiscal: ANAF sa blocheze doar sumele datorate statului si sa ridice poprirea imediat dupa plata ...citeste mai departe despre "Orban: ANAF nu a fost informatizat. Avem cel mai mic procent de colectare din UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Orban ANAF colectare UE, #ANAF informatizare Orban , #Stiri Taxe si impozite