Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Taxe si impozite > Stiri Taxe si impozite
A   A   A

Senat: Evazionistii sub 100.000 de euro care platesc prejudiciul scapa de inchisoare

Senat: Evazionistii sub 100.000 de euro care platesc prejudiciul scapa de inchisoare
Foto: Arhiva Ziare.com
Senatul a adoptat, luni seara, Legea pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.
Legea a fost reexaminata, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr.147/13.03.2019 in acest sens.

Astfel, dupa cum a fost adoptat de Senat proiectul, daca prejudiciul este mai mic de 100.000 de euro si este achitat integral, se poate aplica pedeapsa cu amenda.

"In cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala daca, in cursul urmaririi penale sau al judecatii, la primul termen de judecata, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depaseste 100.000 euro in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda.
Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o actiune administrativa care se inregistreaza in cazierul judiciar", arata proiectul amendat si adoptat luni de Senat, conform Agerpres.

Textul actual prevede ca, "in cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute la art. 8 si 9, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, inculpatul acopera integral pretentiile partii civile, limitele prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate".

Initiatorii legii sunt deputatii PSD Simona Bucura-Oprescu, Aida-Cristina Caruceru, Andreea Cosma, Bianca-Miruna Gavrilita, Nicusor Halici, Iulian Iancu, Laura-Mihaela Moagher, Eugen Neata, Alexandra Presura, Catalin-Marian Radulescu, Matei Suciu, Razvan-Ion Ursu, Radu Costin Vasilica, Nicolae Velcea, George-Gabriel Visan, Sorinel-Marian Vrajitoru.

Senatorii au adoptat acest proiect cu 72 de voturi "pentru", 33 "impotriva" si o abtinere. Camera Deputatilor este for decizional. ...citeste mai departe despre "Senat: Evazionistii sub 100.000 de euro care platesc prejudiciul scapa de inchisoare" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 11 Februarie 2020, ora 08:26

 Articol citit de 1237 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor