CNBC: numarul miliardarilor s-a dublat dupa criza financiara

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 12:32
3774 citiri
CNBC: numarul miliardarilor s-a dublat dupa criza financiara
Foto: ziuaconstanta.ro

Numarul miliardarilor lumii s-a dublat in ultimii cinci ani, ajungand la 1.645 in luna martie 2014, fata de 793 de miliardari in luna martie 2009, arata un raport elaborat de organizatia caritabila Oxfam, care avertizeaza ca inegalitatea veniturilor a scapat de sub control, transmite CNBC.

Potrivit sursei citate, in timp ce bogatii si-au revenit rapid de pe urma crizei financiare, beneficiile cresterii economice nu sunt impartite cu majoritatea populatiei. Averea celor mai bogati 85 de oameni ai lumii a crescut cu 668 de milioane de dolari pe zi in ultimul an, respectiv echivalentul a jumatate de milion de dolari pe minut, sustine Oxfam. La inceputul anului, aceeasi organizatie sustinea ca primii 85 de miliardari au o avere echivalenta cu cea detinuta in comun de jumatate dintre cei mai saraci oameni din intreaga lume, transmite Agerpres.

'Inegalitatea extrema este o bariera pentru prosperitate pentru majoritatea oamenilor de pe planeta. Inegalitatea afecteaza cresterea economica, corupe mediul politic, diminueaza oportunitatile si alimenteaza instabilitatea prin agravarea discriminarilor, in special fata de femei', a declarat Winnie Byanyima, director la Oxfam.

In context, Oxfam sugereaza ca taxarea cu 1,5% a averilor mai mari de un miliard de dolari ar aduce 74 de miliarde de dolari pe an, o suma suficienta pentru a trimite la scoala fiecare copil de pe planeta si a asigura servicii medicale in cele mai sarace tari ale lumii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dublare numar miliardari, #miliardari criza financiara , #Top Miliardari