Cretu: Romania, o tara in care diferentele dintre orase si mediul rural sunt dureroase

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 15:07
4153 citiri
Cretu: Romania, o tara in care diferentele dintre orase si mediul rural sunt dureroase
Foto: paginaeuropeana.ro

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, sustine ca Romania este una dintre tarile in care diferentele dintre orase si mediul rural sunt in continuare "stridente si dureroase".

"Aproape 50% din investitiile publice din Romania au fost facute cu bani europeni. Aceste fonduri reprezinta angajamentul pe care CE si l-a luat de a reduce decalajele de dezvoltare dintre regiunile Europei si eu cred ca Romania este una dintre tarile in care, din pacate, aceste diferente dintre orase si mediul rural sunt in continuare stridente si dureroase. Trebuie sa invatam sa ne dezvoltam impreuna, pentru ca altfel nu ne vom putea dezvolta pe termen lung iar fondurile europene sunt un instrument cu ajutorul carora UE ne preda lectia solidaritatii intre statele membre", a declarat Cretu vineri, intr-o conferinta de presa la sediul Ministerului Fondurilor Europene, informeaza Agerpres.

Comisarul european a precizat ca Romania a facut multe lucruri bune cu fondurile europene.

"Romania a facut deja foarte multe lucruri bune cu aceste fonduri, s-au construit 124 km de autostrada, s-au reabilitat 923 km de drumuri judetene, mii de oameni au astazi acces la sisteme moderne de management al deseurilor si a fost sprijinita relansarea cercetarii stiintifice. In numai trei ani, din 2012 pana in 2014, Romania a reusit sa investeasca 6,8 miliarde euro, adica 38% din fondurile care i-au fost alocate in perioada 2007 - 2013", a afirmat Cretu.

Comisia Europeana a aprobat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu Romania in data de 6 august, tara noastra fiind cel de-al 11-lea stat membru UE care a obtinut aprobarea acestui document.

#Corina Cretu comisar European, #Corina Cretu diferente sate oras , #Top fonduri investitii