Florentin Tuca, TZA: Despre camaraderie si succes in business

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 00:00
3255 citiri
Florentin Tuca, TZA: Despre camaraderie si succes in business

Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii, a castigat recent premiul The Lawyer European Awards 2012 in clasamentul Financial Times Innovative Lawyers Report. Reteta succesului suna foarte simplu, din perspectiva sa: "90 de grame de camaraderie intr-un sos special de noua grame de inspiratie plus un gram de noroc", explica acesta.

Decizia de a crea o grupa de elita "Managing Associates" in 2007, o "pepiniera" de avocati talentati, dar si infiintarea strategiei anticriza in 2008 se numara printre cele mai bune decizii pe care le-a luat in cariera sa de manager, iar pentru 2013 isi propune sa pastreze ritmul de pana acum.

In timpul liber se relaxeaza prin tenis, inot, ii place sa scrie si sa citeasca. "Citesc si fictiune, dar in ultima vreme am citit mai mult analiza istorica si politica", a declarat Florentin Tuca, intr-un interviu acordat Business24.

Ati castigat premiul The Lawyer European Awards 2012. Care a fost reteta succesului?

90 de grame de camaraderie intr-un sos special de noua grame de inspiratie plus un gram de noroc.

Care au fost cele mai inovatoare proiecte ale casei de avocatura TZA in 2012?

As aminti proiectele si initiativele care au obtinut cel mai mare punctaj in clasamentul Financial Times Innovative Lawyers Report din acest an, si anume: incheierea unei aliante strategice cu Grayling avand drept obiectiv furnizarea de servicii integrate de consultanta juridica, Public Affairs si consultanta in comunicare; dezvoltarea portalului www.noulcodcivil.ro sub forma unui blog ce ofera o abordare practica problemelor rezultate din interpretarea si aplicarea prevederilor Noului Cod Civil; succesele obtinute in mai multe litigii ce au contribuit la deblocarea celei mai mari investitii straine directe derulate in Romania; succesul inregistrat in reprezentarea intereselor Manastirii Putna intr-un litigiu complex cu Statul roman.

Care sunt cele mai bune decizii pe care le-ati luat pana acum in profesia de manager si care au adus o schimbare de traiectorie pentru Tuca Zbarcea si Asociatii?

Bune, importante, de impact... cred ca au fost decizia privind constituirea unei grupe de elita "Managing Associates" in 2007, o pepiniera de avocati talentati si viitori parteneri si cea legata de adoptarea unei strategii anti-criza in 2008.

Ce planuri de business aveti in 2013?

As fi foarte multumit sa mentinem acelasi ritm de pana acum, sa ramanem atenti la oportunitati si sa privim spre firmele mari internationale, sa inovam, dar fara a rescrie ecuatii verificate de dragul inovatiei, sa mentinem relatii statornice cu clientii nostri. Si sa motivam oamenii, sa pastram in firma o atmosfera placuta, pentru ca lucrurile sa functioneze bine.

Pe piata de avocatura incepe sa isi faca loc un nou concept de business - casele de avocatura "boutique". Reprezinta un pericol pentru afacerile "all-inclusive". Cum va evolua in viitor piata avocaturii din Romania?

Nu cred ca cineva poate sti exact ce se va intampla, cum va evolua piata de avocatura. Cred ca-si gasesc locul atat firmele full-service, cat si cele de tip "boutique". Piata de avocatura, dupa toate probabilitatile, va continua sa se dezvolte in acelasi ritm, ce-i drept mai lent decat in anii dinaintea crizei.

Tehnicile de marketing permise de legislatia in vigoare (workshop-uri, business lunch sau parteneriate cu diverse evenimente) sau portofoliul de clienti se numara printre putinele metode de atragere a clientilor pe care le au la dispozitie casele de avocatura. In cazul Tuca Zbarcea si Asociatii, ce metoda s-a dovedit mai eficienta?

Avem o strategie de marketing pe care o ajustam anual care inglobeaza si actiunile enumerate de dumneavoastra. Ne-am axat mult pe consolidarea relatiei cu clientii si promovarea expertizei specifice in anumite arii de practica. Dar am avut in vedere si implicarea in actiuni de tip CSR si activitati pro bono.

Ce primeaza pentru Florentin Tuca, managementul sau avocatura?

Parteneriatul.

Dupa doua joburi solicitante: cel de avocat si cel de manager, care sunt hobby-urile pe care le practicati in timpul liber pentru a va relaxa?

Joc tenis, inot, scriu, citesc. Citesc si fictiune, dar in ultima vreme am citit mai mult analiza istorica si politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florentin Tuca business, #Tuca Zbarcea Asociatii Succes, #premiu Tuca Zbarcea Asociatii , #Top CEO