Basescu a vorbit cu delgatia KazMunaiGaz despre datoria Rompetrol

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 23:28
1704 citiri
Basescu a vorbit cu delgatia KazMunaiGaz despre datoria Rompetrol

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a avut, marti, o intalnire cu reprezentanti ai KazMunaiGaz, cu care a avut o prima discutie tehnica, astfel de intalniri cu autoritatile romane urmand sa aiba loc si dupa inceputul anului viitor, potrivit Mediafax.

Basescu a spus ca este vorba de o delegatie a KazMunaiGaz trimisa de presedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev. El a mentionat ca subiectul acestei prime intalniri a fost modalitatile de plata a datoriilor catre statul roman.

Tehnic au inceput discutiile astazi, vor continua si dupa sarbatori. Presedintele a spus ca partea romana nu vrea sa creeze probleme rafinariei Petromidia.

"Intelegem ca nimeni nu e fericit in perioada de criza, nici Rompetrolul nu poate fi fericit, dar luam nota ca Rompetrolul angajeaza 20.000 de romani, ca are o contributie importanta la bugetul de stat, deci nu ne vom repezi in el «hai sa-l inchidem, sa-i luam aseturile, sa le vindem, sa-i confiscam trenurile cu benzina", a spus Basescu.

Basecu a spus ca trebuie sa fie gasita o formula de sprijin pentru companie.

Seful statului a declarat, miercuri, ca a discutat recent cu omologul sau din Kazahstan despre esalonarea creantei Rompetrol, mentionand ca in ianuarie vine la Bucuresti, pentru discutii, o delegatie din partea acestui stat, si precizand ca Dinu Patriciu incearca sa deprecieze actiunile companiei.

Presedintele a cerut, pe 3 decembrie, la intalnirea de la Astana cu presedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, onorarea integrala a creantei bugetare a Companiei Rompetrol-Rafinare fata de statul roman. 

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#traian basescu, #kazmunaigaz, #datorie, #rompetrol , #stiri Traian Basescu