ANSVSA a aplicat amenzi de peste 19.000 de lei pe litoral, in ultima saptamana

Luni, 27 August 2018, ora 14:58
1806 citiri
ANSVSA a aplicat amenzi de peste 19.000 de lei pe litoral, in ultima saptamana
Foto: CC0 Creative Commons

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi in valoare de 19.200 de lei in urma unor controale efectuate in statiunile de pe litoral, in perioada 20 - 26 august, a anuntat, luni, intr-un comunicat de presa, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Conform datelor citate, in intervalul mentionat, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat 177 de unitati, respectiv 70 de restaurante, patru pizzerii, 7 cantine, 21 de unitati tip fast-food, cinci braserii, 15 unitati tip bufet, noua baruri, trei snack - baruri, doua cafe - baruri, 24 de magazine alimentare, noua laboratoare de cofetarie/ patiserie, o rulota, doua tonete de inghetata, doua supermarketuri si doua unitati de produse congelate.

In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la: manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare;

comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar; conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie; depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, trei restaurante, patru unitati tip fast-food, trei baruri si un laborator cofetarie/patiserie au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 19.200 de lei.

De asemenea ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanta, pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor.

Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call - Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

DSVSA Constanta pune la dispozitia turistilor, pe site-ul institutiei, un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2018 (http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot gasi recomandari si informatii utile.

Unitatile aflate pe litoral sunt supravegheate si verificate permanent de catre inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#amenzi litoral, #amenzi fast food litoral, #amenzi restaurante litoral , #Hoteluri