Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

Asigurare impotriva COVID-19 pentru vacantele de anul viitor pe litoralul romanesc

Asigurare impotriva COVID-19 pentru vacantele de anul viitor pe litoralul romanesc
Foto: Unsplash
Turistii care achizitioneaza sejururi pe litoral pot avea asigurate riscurile impotriva COVID-19 atat in cazul imbolnavirilor, cat si in cazul in care un membru al familiei este suspect de coronavirus si este obligat sa intre in carantina, potrivit unui nou tip de asigurare introdus in pachetele de vacanta de litoralulromanesc.ro.
De asemenea, daca turistul se imbolnaveste de COVID-19 in timpul calatoriei, atunci va beneficia de protectie medicala completa.

"Am constatat in acest an ca unii romani au renuntat sa rezerve sejururi la mare de teama ca, in cazul nefericit al infectarii cu COVID-19 al unui membru al familiei, vor fi nevoiti sa renunte la vacante si vor pierde banii. Din acest motiv si, in plus, pentru ca nu ne dorim ca unii turisti sa lase rezervarea vacantei din vara urmatoare pe ultimul moment si sa piarda, astfel, reducerile Early Booking, aducem in premiera pentru turismul intern o asigurare impotriva COVID-19, prin care persoanele care vor fi nevoite sa renunte la vacante din cauza pandemiei isi vor putea primi inapoi avansurile achitate", a declarat Ionut Nedea, directorul general al litoralulromanesc.ro.

Daca turistul se imbolnaveste sau este plasat in carantina din cauza ca este suspect de infectie cu COVID-19 si, din acest motiv, este obligat sa anuleze calatoria planificata, asiguratorul ii va rambursa costurile de anulare. Este considerat motiv de anulare a vacantei si imbolnavirea cu COVID-19 a sotului/sotiei/sau a unei rude de gradul intai care nu calatoreste, daca viata acelei persoane este pusa in pericol si necesita terapie intensiva in spital.

In cazul in care turistul se imbolnaveste de COVID-19 in timpul calatoriei va beneficia de protectie medicala completa, conform asigurarii medicale internationale inclusa in pachetul achizitionat. Protectia medicala prevede si asistenta de urgenta 24/7, precum si acoperirea costurilor medicale.

In situatia in care turistul este instiintat pe durata calatoriei ca sotia/sotul sau o ruda de gradul intai s-a imbolnavit si viata ii este pusa in pericol ca urmare a infectarii cu COVID-19, asiguratorul ii va acorda sprijin pentru intoarcerea acasa si ii va rambursa costurile aferente acestei calatorii.

"Practic, in toate aceste situatii, turistul isi poate anula sejurul si isi poate recupera banii platiti ca avans. Valoarea asigurarii este in functie de valoarea sejurului, dar nu depaseste cateva procente din costul total al sejurului. In felul acesta, turistul poate beneficia ...citeste mai departe despre "Asigurare impotriva COVID-19 pentru vacantele de anul viitor pe litoralul romanesc" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 03 Septembrie 2020, ora 14:13

 Articol citit de 1207 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor