Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

Bella Italia sau cum incearca sa se salveze turismul italian in plina pandemie

Bella Italia sau cum incearca sa se salveze turismul italian in plina pandemie
Georgiana Baciu, jurnalist
"Nu calatoriti cu destinatia Italia din cauza Covid19!", este avertismentul pe care il da Ambasada Statelor Unite cetatenilor sai, si asta in timp ce autoritatile din Peninsula se chinuie din rasputeri sa lase in urma acest cosmar al inchiderilor fortate si sa faca pasi mici, dar siguri, catre revenirea la normalitate.
Se vorbeste despre redeschiderea restaurantelor, a teatrelor si muzeelor, in timp ce singura regiune "alba", Sardinia, a devenit rosie, din cauza unui mare numar de infectari cu Covid-19, in vreme ce din 26 aprilie toata tara devine de culoare galbena, cu masuri restrictive lejere pentru circa 50 milioane de italieni, si se pot relua activitati obisnuite precum cina la restaurant, chiar si seara, cu conditia ca asta sa se intample in aer liber.
Si, in timp ce fortele politice de stanga si de dreapta dintr-un Guvern neobisnuit incearca sa se puna de acord chiar si asupra mentinerii starii de urgenta dupa ora 22 pana la orele 5 pe timpul verii, ajunge ca un trasnet stirea ca Ambasada USA isi avertizeaza cetatenii ca Italia este risc ridicat pentru pandemie si... terorism. Pagina "Italy Travel Advisory: Level 4: Do Not Travel, April 20, 2021" nu se limiteaza la a opri americanii intentionati sa vina in Italia semnaland pandemia. Dupa fraza "Nu calatoriti cu destinatia Italia din cauza Covid19" se poate citi "Atentie crescuta si din cauza terorismului"; ceea ce inspaimanta Italia este faptul ca democratia USA semnaleaza teritoriul peninsulei ca fiind caracterizat de un pericol de data veche reprezentat de grupuri teroristice care ar continua sa puna la cale posibile atacuri in Italia. Cuvintele utilizate de ambasada americana nu infricoseaza doar potentialii vizitatori, ci seamana agitatie in sufletul oricui: "Teroristii pot ataca cu putin preaviz sau chiar fara, si pot tinti localitati turistice, transpoturi, piete si centre comerciale, structuri guvernative locale, hotel, cluburi, restaurante, lacasuri de cult, parcuri, mari evenimente sportive si culturale, instututii de educatie, aeroporturi si alte zone publice". Cine citeste zona web in chestiune se poate intreba ce informatii au in mana istitutiile americane.
https://it.usembassy.gov/italy-travel-advisory-april-20-2021/
Ceea ce inspaimanta cu adevarat autoritatile italiene este riscul ridicat de infiltrari criminale in tesutul economic, asa cum avertizeaza Coldiretti. Infiltrarile Mafiei sunt in mod particular preocupante pentru filiera turismului, dupa pierderea a circa 53 miliar ...citeste mai departe despre "Bella Italia sau cum incearca sa se salveze turismul italian in plina pandemie" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 26 Aprilie 2021, ora 10:48

 Articol citit de 574 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor