Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

Topul celor mai spectaculoase stațiuni de pe litoralul bulgăresc. Atracțiile estivale din țara cu cele mai relaxate condiții pentru turiștii români

Topul celor mai spectaculoase stațiuni de pe litoralul bulgăresc. Atracțiile estivale din țara cu cele mai relaxate condiții pentru turiștii români
Nesebăr, unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, perla litoralului bulgăresc FOTO captura Youtube
Bulgaria rămâne pentru luna august printre puținele opțiuni pentru românii care vor să-și petreacă vacanța de vară în afara țării.
Autoritățile bulgare nu cer test COVID-19 sau dovada vaccinului la intrarea în Bulgaria, iar la întoarcerea în țară, românilor nevaccinați nu li se impune carantina pentru două săptămâni așa cum se întâmplă în cazul revenirii din Grecia.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu litoralul bulgăresc, ziare.com propune un top al celor mai populare stațiuni din Bulgaria și ce oferă ele turștilor.

Nisipurile de Aur

Este probabil cea mai populară stațiune de pe litoralul bulgăresc, apreciată de români drept ”Mamaia Bulgariei”, fiind dedicată atât familiilor cu copii mici, dar și tinerilor care caută viața de noapte.

Se află la 17 kilometri de Varna, unde se află aeroportul internațional ”Letishte Varna”. Numele stațiunii Nisipurile de Aur este bazat pe o veche legendă a locului care spune că în trecut, niște pirați au îngropat o mare comoară pe faleza Mării Negre la nord de orașul Varna, iar natura s-a răzbunat transformând aurul într-un nisip strălucitor.
Plaja din stațiune este de 3,5 km lungime, mult mai mică decât cea din Mamaia care depășește în lungime 8 km, iar lățimea este de până la 100m, fiind cunoscută ca una dintre cele mai bune plaje de nisip din Europa.

Este plată, acoperită cu nisip fin și auriu. În mare există pante ușoare de nisip și nu există pietre. Acesta fiind și motivul pentru care Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediu a catalogat plaja Nisipurile de Aur cu ”Blue Flag”. Asta oferă gatanția turiștilor că apa este de obicei curată și liniștită, nisipul este curat, sunt suficient de mulți salvamari pentru intervenții, ca atare este ideală pentru vacanțe cu copii.

Stațiunea a inceput sa se dezvolte din punct de vedere turistic încă din anii 50, doar că începtând cu anul 1990 a ”explodat” odată investitori germani care au transformat Nisipurile de Aur într-o destinație de vacanță mult peste ceea ce oferea Bulgaria până la acel moment. În prezent la Nisipurile de Aur se pot caza peste 50.000 de turiști în același timp, în stațiune fiind construite peste 80 de hoteluri de 3,4 și 5 stele, așezate în formă de amfiteatru. Cele mai scumpe sunt, evident, cele aflate cel mai aproape de plajă.

Multe dintre hotelurile din stațiunea Nisipurile de Aur au regim ...citeste mai departe despre "Topul celor mai spectaculoase stațiuni de pe litoralul bulgăresc. Atracțiile estivale din țara cu cele mai relaxate condiții pentru turiștii români" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Duminica, 25 Iulie 2021, ora 21:30

 Articol citit de 852 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor