Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

Cum functioneaza site-ul care elibereaza certificatele digitale pentru COVID. Ghidul simplu publicat de STS VIDEO

Cum functioneaza site-ul care elibereaza certificatele digitale pentru COVID. Ghidul simplu publicat de STS VIDEO
Interfata aplicatiei este intuitiva, iar in mai putin de 10 pasi poate fi obtinut certificatul FOTO Facebook/ STS
Portalul web de pe care cetatenii romani sau straini isi pot genera certificatele digitale UE privind COVID este disponibil incepand de joi, 1 iulie.
Specialistii Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), care au dezvoltat intregul sistem informatic, au facut ultimele optimizari, in conformitate cu prevederile OUG adoptata de Guvern.

Cei care vor dori un certificat pentru a calatori in siguranta pe timpul pandemiei de COVID-19 vor avea la dispozitie, incepand de joi, 1 iulie, platforma https://certificat-covid.gov.ro.

Interfata aplicatiei este intuitiva, iar in mai putin de 10 pasi poate fi obtinut certificatul:
1. Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail.

2. Daca e-mail-ul este valid, sistemul informatic trimite un link, care dupa accesare va directiona utilizatorul in pagina principala a platformei.

3. Se acceseaza butonul verde "Certificat nou".

4. Se alege tipul actului de identitate in baza caruia solicitantul a fost inregistrat la testare sau vaccinare.
5. Cetatenii romani si cei cu CNP emis de autoritatile romane acceseaza butonul "CNP", urmat de categoria de varsta. In campurile dedicate introduc: codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, initiala numelui, initiala prenumelui si tipul certificatului dorit. Cetatenii straini selecteaza optiunea "Pasaport/Act de identitate" si completeaza campurile care cuprind: "Tara care a emis pasaportul", numarul "pasaportului sau al cartii de identitate", initialele numelui si prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.

6. In functie de categorie, se completeaza:

* Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, judetul in care a fost vaccinat si se introduce numarul corespondent lunii in care a avut loc vaccinarea.

* Pentru generarea certificatului de recuperare dupa COVID, se alege judetul in care s-a realizat testarea si luna in care persoana a fost confirmata pozitiv.

* Pentru generarea certificatului de testare, se alege judetul in care s-a realizat testarea si luna in care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.

* Se apasa butonul "Salveaza", iar aplicatia inregistreaza cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.

* Ulterior, in sectiunea "Lista certificate" se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.


Cateva precizari importante:

* Certificatul est ...citeste mai departe despre "Cum functioneaza site-ul care elibereaza certificatele digitale pentru COVID. Ghidul simplu publicat de STS VIDEO" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Joi, 01 Iulie 2021, ora 11:19

 Articol citit de 599 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor