Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

Care e prima companie aeriana care va folosi permisul digital de sanatate

Care e prima companie aeriana care va folosi permisul digital de sanatate
Aplicatia pe care o va folosi Qatar Airways FOTO: qatarairways.com
Qatar Airways, in colaborare cu IATA, intentioneaza sa devina prima companie aeriena din care va testa IATA Travel Pass - un permis digital de sanatate care va sprijini redeschiderea in siguranta a frontierelor, in conformitate cu toate restrictiile de calatorie impuse, oferind si informatii despre testare sau vaccin. Dupa cum se stie, anul 2020 a fost cel mai rau din istoria turismului, inregistrandu-se pierderi uriase.
IATA Travel Pass este un permis digital de sanatate care va gestiona si verifica fluxul informatiilor necesare ce trebuie sa ajunga catre toate partile implicate:

Guverne - pentru a verifica autenticitatea testelor si identitatea celor care prezinta certificatele de testare.

Companii aeriene - pentru a oferi informatii exacte pasagerilor lor cu privire la cerintele de testare si de a verifica daca un pasager indeplineste cerintele pentru calatorie.

Laboratoare - pentru a elibera certificate digitale pasagerilor.

Pasageri - pentru a oferi informatii exacte despre cerintele de testare, unde pot fi testati sau vaccinati, dar si pentru a transmite informatiile obtinute companiilor aeriene si autoritatilor de frontiera.
Aplicatia va furniza pasagerilor rezultatele testelor COVID-19, oferindu-le posibilitatea sa verifice daca sunt eligibili pentru efectuarea zborului. De asemenea, va permite calatorilor sa impartaseasca in siguranta statutul verificat "OK to Travel" cu compania aeriana si alte parti interesate, chiar inainte de sosirea acestora pe aeroport.

IATA Travel Pass va oferi, de asemenea, informatii actualizate despre reglementarile sanitare COVID-19, ajutand calatorii sa se asigure ca indeplinesc cele mai recente cerinte guvernamentale din tara de destinatie.

Pasagerii care vor calatorii, in luna martie, pe ruta Doha-Istanbul vor fi primii care vor beneficia de avantajele acestui "pasaport digital".

Citeste si:

Cum a ajuns un zbor intern sa dureze 17 ore neintrerupt

Veste proasta pentru romanii care trec prin Dubai ...citeste mai departe despre "Care e prima companie aeriana care va folosi permisul digital de sanatate" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Duminica, 31 Ianuarie 2021, ora 10:21

 Articol citit de 841 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor