Cum sa alegi un hotel? 10 sfaturi pentru a alege hotelul potrivit

Luni, 03 Martie 2014, ora 11:01
4250 citiri
Cum sa alegi un hotel? 10 sfaturi pentru a alege hotelul potrivit

Indiferent ca este pentru o noapte, un weekend sau o saptamana, in cuplu, in familie sau pentru afaceri , sederea la hotel trebuie sa fie intotdeauna distractiva. Pentru a face alegerea corecta si pentru a profita din plin de sejurul dumneavoastra, este bine sa va luati cateva masuri de precautie inainte de a pleca.

1. Rezervati dinainte sau in ultimul minut

Rezervarea unui hotel in avans, evident, va ofera un pret mai bun si o sansa mai mare de a rezerva camera dorita (pat dublu, vedere la mare, cada... ). Dar, in cazul in care aceste conditii nu conteaza, multe hoteluri fac oferte speciale de last minut, uneori cu pana la 50% mai mici decat pretul initial. Un motiv bun sa asteptati pana in ultimul moment! De exemplu, daca faceti in acest moment o rezervare la Hotelul Phoenicia Mamaia puteti plati mult mai putin pentru vacanta de vara.

2. Mizati pe oferetele speciale

Nu sunt rare cazurile in care hotelurile practica tarife speciale , de exemplu, prin oferirea de patru nopti la pret de trei sau trei la pret de doua. Un mic week-end prelungit intr-o statiune este intotdeauna binevenit atunci cand aveti cateva zile libere, de aceea incercati sa va bucurati de reduceri, care, in general, sunt interesante?

3. Alegerea sezonului

Tarifele "extrasezon" sunt intotdeauna mai bune decat cele asa - numite "in sezonul de varf" . Dar aveti grija, acestea variaza, de asemenea, de la o destinatie la alta!

La o parte din statiunile de schi, gasim de multe ori hoteluri mai ieftine in sezonul de iarna, sezon care nu este mai putin atractiv sau mai lipsit de farmec (mai putin pentru persoanele amatoare de excursii si peisaje romantice...), cu exceptia, de exemplu, a Venetiei in luna februarie, unde faimosul carnaval creste preturile. Pentru a economisi bani, evitati orasele turistice, cum ar fi Roma sau New York, in primavara sau toamna , lunile in care majoritatea isi iau vacanta (decembrie si august) si, prin urmare, si cele mai scumpe. Contrar asteptarilor, nu va fi dificil totusi sa gasiti un hotel frumos si ieftin in vara la Paris, New York sau Londra, care sunt mai putin preferate de majoritatea turistilor care aleg sa mearga vara intr-o statiune pe malul marii.

4. Sa te simti la hotel ca la tine acasa

Pentru rezervari "de afaceri" in timpul saptamanii, de ce nu incercati "apartamentele hotel" ? De multe ori bine situate in centrul orasului, aceste apartamente ofera toate serviciile obisnuite. Este disponibila si o chicineta pentru cei care s-au saturat de restaurante sau care doresc sa aiba o seara linistita "acasa".

Acest tip de cazare (un studio cu doua camere), adesea economic , este, de asemenea, potrivita si pentru familii. Puteti gasi reduceri semnificative in complexele rezidentiale: unde, cu cat stati mai mult , cu atat este mai avantajos . O modalitate buna de a descoperi un oras, sau o regiune!

5. Mici apartamente de familie

Sa mergi la hotel cu familia nu este intotdeauna usor. Pentru a ramane impreuna si a pastra in acelasi timp un pic de intimitate, amintiti-va sa cereti camere comunicante sau "junior suite", care au o canapea intr-o camera mica si care poate fi o solutie buna pentru a va bucura de sejurul dumneavoastra!

6. Pentru cativa metri patrati in plus...

Diferenta dintre o camera standard si una "de lux" nu este adesea decat o chestiune de marime si nu de servicii cum ar putea sugera numele. In acest caz depinde de fiecare, daca este dispus sa plateasca mai mult si sa se bucure de cativa metri patrati in plus!

7. Stelele nu sunt intotdeauna de referinta

Stelele sunt de multe ori un criteriu de selectie in alegerea hotelurilor. Cu toate acestea, clasificarea poate fi depasita si, uneori, nu mai este o garantie suficienta, deoarece, contrar asteptarilor, exista multe hoteluri foarte frumoase, dar care nu sunt de referinta. Cum nu exista nici un control periodic, puteti gasi un hotel de "patru stele ", care sa fie de mult depasit si sa nu mai merite acest clasament. Ar trebui sa stiti, de asemenea, ca numarul de stele nu garanteaza neaparat prezenta unor elemente de confort , cum ar fi aerul conditionat, bazinul de inot, jocurile pentru copii... In mod similar, un hotel de "cinci stele" din Tunisia nu este echivalent cu un hotel de"cinci stele" din Franta.

8. Mic dejun sau nu ?

De cele mai multe ori, tarifele afisate nu includ micul dejun, pentru care pretul variaza de la 10 la 20 de euro de persoana, in medie, in functie de categoria hotelului. Micul dejun in afara va ajuta sa faceti economie si sa mancati "local". In schimb, bufetul suedez, care de multe ori este foarte incarcat, va ofera un mic dejun copios si va permite sa "sariti" peste masa de pranz, pentru a face mai multe vizite si plimbari.

9. Evitati sa luati amintiri

Nu uitati ca halatul de baie, prosoapele sau scrumiera nu sunt proprietatea noastra. Daca sunteti "prins", hotelul are dreptul sa vi le factureze.

In aceeasi ordine de idei, mini-barul nu este un open bar, daca nu se specifica altfel. Cu toate acestea, unele hoteluri ofera gratuit oaspetilor pliculete de ceai sau de cafea. In mod similar, in toate cazurile, folositi fara teama produsele din baie pentru ca acestea sunt gratuite!

10. Nu uitati de taxa de sejur

Nu fiti surprins daca factura dumneavoastra este de cele mai mlte ori crescuta. Este vorba despre cresterea taxei de sejur care variaza in functie de destinatie si se ridica in medie la un euro de persoana pe zi.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#sfaturi alegere hotel, #cele mai bune hoteluri, #cazare vacanta , #Hoteluri