Ce curiozitati au romanii cu privire la vacantele si destinatiile din 2021

Luni, 24 Mai 2021, ora 10:15
898 citiri
Ce curiozitati au romanii cu privire la vacantele si destinatiile din 2021
Foto: Pixabay.com

Turismul intern a fost revigorat de ultimele masuri ale Guvernului, astfel ca romanii au inceput deja sa isi pregateasca vacanta de vara, numarul rezervarilor dublandu-se de la o saptamana la alta, potrivit unui sondaj realizat de un touroperator roman.

80% dintre romanii care au achizitionat pachetele de calatorie IRI Travel au avut intrebari legate de conditiile de anulare a calatoriei (47%), de necesitatea efectuarii testelor Covid-19 PCR la intrarea si iesirea din tara aleasa ca destinatie de vacanta si daca exista obligatia carantinarii la intoarcerea in tara (39%).

Un procent de 14% au dorit sa stie cum s-ar schimba conditiile de calatorie in cazul in care s-ar vaccina. La acestea, se adauga si intrebarile firesti legate de transport, locatie, servicii de cazare si masa.

"Cei mai multi turisti se plang ca nu au putut calatori anul trecut si ar vrea sa recupereze anul acesta, iar noi ii intelegem foarte bine si facem tot posibilul sa aiba parte de o vacanta binemeritata! Unii dintre ei au acum posibilitatea sa foloseasca voucherele primite anul trecut pentru calatoriile anulate. Multi dintre ei au beneficiat de tarife foarte avantajoase la pachetele de calatorie achizitionate pentru ca au avut incredere in noi si ne-au sustinut in sezonul trecut", a conchis Lucian Badircea, CEO agentiei de turism.

Ce destinatii au preferat romanii

Primele date inregistrate arata ca aproximativ 45% dintre romanii care si-au rezervat pana acum un sejur, prefera Romania. Iar dintre acestia, trei sferturi (75%) se indreapta catre litoralul romanesc. Statiunile montane se numara si ele printre preferintele a 15% dintre turistii romani. Resorturile balneo atrag circa 10% din totalul celor care aleg turismul intern.

Interesul pentru destinatii exotice precum Dubai, Egipt, Zanzibar, Seychelles sau Punta Cana a crescut si el, unul din patru romani rezervand in ultima perioada o astfel de vacanta.

Litoralul bulgaresc ramane si el o varianta de luat in calcul pentru romanii ce isi doresc un sejur linistit, aproape de tara si la costuri accesibile. Mai precis, aproximativ 23% dintre turisti au ales deja o vacanta in Bulgaria.

Grecia creste si ea ca numar de rezervari in ultima perioada, mai ales ca autoritatile elene au decis sa permita persoanelor vaccinate cu ambele doze, sa intre si sa iasa de pe teritoriul ei fara restrictii, conditia fiind ca timpul trecut de la efectuarea rapelului sa fie de cel putin 14 zile.

Cei nevaccinati se pot bucura de apa ...citeste mai departe despre "Ce curiozitati au romanii cu privire la vacantele si destinatiile din 2021" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#curiozitati vacante, #curiozitati romani calatorii, #sondaj vacante romani , #Stiri Turism