Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

Eurostat: Romania a inregistrat cea mai mare scadere a numarului de turisti straini din UE

Eurostat: Romania a inregistrat cea mai mare scadere a numarului de turisti straini din UE
FOTO: Pixabay.com
Romania a inregistrat cea mai mare scadere a sosirilor de turisti straini din Uniunea Europeana, inregistrand o diminuare de 90% a noptilor petrecute de straini in unitatile de cazare in luna iulie a acestui an comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, conform datelor Eurostat.
Multe dintre tarile europene, in ciuda pandemiei, au continuat sa se promoveze ca destinatii turistice, abordand diverse strategii de promovare. Totusi, Romania a dus lipsa chiar si inainte de izbucnirea pandemiei de o strategie de comunicare si promovare in randul turistilor straini si cu atat mai putin in timpul pandemiei, scrie Digi24.ro.

Chiar daca pandemia a reprezentat o schimbare a comportamentului turistilor, multi romani nu au renuntat la a-si petrece vacantele in afara tarii.

Astfel, Bulgaria, o destinatie populara in randul turistilor romani, a primit din Romania cei mai multi turisti straini.

Romanii au salvat litoralul bulgaresc in aceasta vara. Dintr-un total de circa 450 mii turisti straini sositi pe litoralul bulgaresc in sezonul estival din aceasta vara, circa 40% au fost romani. ...citeste mai departe despre "Eurostat: Romania a inregistrat cea mai mare scadere a numarului de turisti straini din UE" pe Ziare.com

Facebook ShareTweet
 Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 09:58

 Articol citit de 1264 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor