Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

EXCLUSIV Mai multe zboruri din Romania catre destinatii din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au fost anulate. Sute de romani au ramas fara vacante

EXCLUSIV Mai multe zboruri din Romania catre destinatii din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au fost anulate. Sute de romani au ramas fara vacante
Foto: Pixabay.com
Mai multe zboruri catre destinatii din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au fost anulate dupa o decizie a autoritatilor romane responsabile cu transportul aerian luata in seara zilei de joi, 16 iulie.
Sute de calatori au ramas cu biletele de avion cumparate si, cel mai probail, si fara vacante.

Decizia s-a comunicat printr-un NOTAM (Notification to Airmen).

"Acest NOTAM a fost emis aseara (n.r. - 16 iulie) la orele 22.00, pe baza deciziilor luate de autoritati ieri, care stipuleaza ca zborurile spre tarile care nu sunt exceptate de izolare si carantinare sunt interzise. Pe baza acestui act legislativ Romatsa a trimis catre Eurocontrol, care gestioneaza cum NOTAM-urile, Eurocontrol a trimis mai departe catre toate fortele implicate", a declarat pentru Ziare.com, expertul in calatorii Cezar Dumitru.

Problema cu aceste zboruri a aparut astazi cand doua compani deja aveau avioane in aer spre Bucuresti.

"Din ce stiu acum se afla in aer Fly Dubai dinspre Dubai si Qatar Airways dinspre Doha si sunt curios ce vor face. Cel mai probabil Qatar Airways va ateriza la Sofia pentru ca, de fapt, aceea este o cursa Doha - Bucuresti - Sofia - Bucuresti - Doha"
Potrivit lui Cezar Dumitru, NOTAM-ul va fi ridicat cand INSP va baga o parte din tarile de pe lista rosie pe lista verde.

"Toti cei care au avut bilete la zborurile anulate, companiile aeriene vor returna banii calatorilor in functia de politica fiecareia", a mai afirmat Dumitru.

Catre ce tari sunt interzise zborurile

* Suedia (Wizz Air si Blue Air)* Portugalia (Wizz Air)* Moldova (Tarom)* Serbia (Air Serbia si Tarom)* Emiratele Arabe Unite (Fly Dubay, Wizz Air)* Qatar (Qatar Airways)* Egipt (Tarom) ...citeste mai departe despre "EXCLUSIV Mai multe zboruri din Romania catre destinatii din Europa, Africa si Orientul Mijlociu au fost anulate. Sute de romani au ramas fara vacante" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 17 Iulie 2020, ora 13:18

 Articol citit de 2808 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor