Stiai ca Germania e principala destinatie culturala a Europei? Are 500 de teatre, 6.700 de muzee si 1,2 milioane de creatori de cultura

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 14:28
4292 citiri
Stiai ca Germania e principala destinatie culturala a Europei? Are 500 de teatre, 6.700 de muzee si 1,2 milioane de creatori de cultura
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Germania este una dintre cele mai importante destinatii pentru turismul cultural din Europa. Peste 20 milioane de turisti din toata lumea ajung aici anual special pentru evenimentele culturale ce au loc pe tot parcursul anului (festivaluri de film, muzica, teatru, concerte si multe altele).

Germania are peste 6.700 de muzee, cu peste 15 milioane de vizitatori anual, 500 de teatre, peste 200 de evenimente de moda si lifestyle si 44 de monumente in patrimoniul mondial UNESCO.

Peste o treime din reprezentatiile de opera la nivel mondial au loc in Germania.

Germania este centrul cultural al Europei cu 1,2 milioane de creatori de cultura, fiind principal destinatie culturala din Europa, conform unui studiu Eurostat din 2017.

Germania are 500 de teatre, avand cea mai mare densitate de teatre din lume, si peste 6.700 de muzee cu aproximativ 15 milioane de vizitatori anual.

12% din calatoriile culturale ale europenilor sunt catre Germania, inregistrand 20,4 milioane de turisti.

Locul 3 in Europa ca numar de monumente aflate in patrimoniul UNESCO ii revine Germaniei, care detine 44 de monumente inregistrate.

Pe langa evenimentele culturale, anual, in Germania, au loc peste 200 de evenimente de fashion si lifestyle, unul dintre cele mai importante fiind Berlin Fashion Week, care atrage zeci de mii de participanti.

Incoming-ul german, o poveste de succes

Daca in 1993 numarul de innoptari ale turistilor straini nu depasea 34,7 milioane, in anul 2018 Germania se poate bucura de o crestere de 53 de milioane de innoptari ale oaspetilor straini.

Conform cifrelor oferite de Oficiul Federal de Statistica, 87,7 milioane de innoptari au fost inregistrate in unitati de cazare in Germania in anul 2018, cu o crestere de 5% fata de 2017.

Crestere cu 8,2% a numarului turistilor romani in Germania

Germania a fost una dintre destinatiile europene preferate de turistii romani in 2018, cu un total de 1.132.020 de innoptari, inregistrand un nou record.

Profilul romanilor care calatoresc in Germania este format din turisti cu varsta medie de 39 ani, care petrec aproximativ 9 nopti in orasele Germaniei.

Cele mai multe nopti petrecute de romani s-au inregistrat in Bavaria (28,2%), urmata de landul Baden-Wurttemberg cu un procentaj de 16,4% si Renania de Nord - Westfalia (13% din noptile petrecute de romani in Germania). Germania reprezinta o destinatie de vacanta atractiva pentru Romania.

Printre preferintele romanilor, vacantele au fost clasate pe locul 1, cu 38% din totalul calatoriilor din Germania, urmate de calatoriile de afaceri (33%) si alte tipuri de calatorii (29%).

Calatoriile in orase si la evenimente (45%), calatoriile dus-intors (27%) si sejururile in zonele de vacanta (17%) sunt cele mai preferate calatorii de vacanta in Germania.

Leipzig - 1,8 milioane de turisti in anul 2018

Conform datelor Institutului Federal de Statistica, orasul Leipzig (foto) a inregistrat in anul 2018 peste 1,8 milioane de turisti, cu o sedere medie de aproximativ 2 nopti.

Orasul are o capacitate de cazare de peste 15.000 de locuri, fiind un important centru de conferinte si expozitii dar si o destinatie pentru turistii iubitori de arta si muzica, avand cateva zeci de muzee si sali de concerte.

Despre DZT

Organizatia Germana pentru Turism (DZT) este "asociatia turistica" nationala a Germaniei, constituita ca parteneriat public privat cu sediul central in Frankfurt pe Main.

Reprezinta destinatia turistica Germania din insarcinarea/in numele Ministerului Federal al Economiei si Energiei (BMWe) fiind promovata/sustinuta de catre acest minister in baza unei decizii a Camerei Deputatilor din RFG.

DZT dezvolta si comunica/sustine strategii si produse pentru a extinde imaginea pozitiva a destinatiilor turistice germane in strainatate si pentru a promova turismul in Germania. In acest scop, DZT are 31 de reprezentante in diferite tari.

Regasiti informatii suplimentare in Centrul nostru de presa online la adresa www.germany.travel/presse.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Germania destinatie culturala, #incoming Germania, #turism Germania , #Turism cultural