Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

Orasul din Romania aflat pe lista celor mai bune destinatii turistice europene

Orasul din Romania aflat pe lista celor mai bune destinatii turistice europene
FOTO: Pixabay.com
Romania se inscrie tot mai des printre destinatiile alese de turistii straini. Sunt cateva zone preferate, iar printre acestea se numara municipiul Sibiu, care a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pe lista celor mai bune 20 de destinatii turistice europene de catre Asociatia European Best Destinations. Competitia pentru stabilirea topului se desfasoara in perioada 20 ianuarie - 10 februarie, a anuntat, intr-un comunicat de presa remis miercuri AGERPRES, Primaria orasului.
Topul va fi stabilit in functie de voturile primite de fiecare oras participant, Sibiul putand fi votat pe site-ul www.vote.ebdest.in.

Potrivit sursei citate, Primaria Sibiu a inscris orasul in aceasta competitie pentru a-l promova si mentine in atentia turistilor.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a punctat ca in prezentarea orasului pe site-ul European Best Destinations au fost evidentiate centrul istoric, modalitatile de petrecere a timpului in aer liber, gastronomia regiunii si drumetiile in zona.
"Aparitia vaccinului anti COVID-19 ne da speranta ca, in curand, mobilitatea locuitorilor, inclusiv in scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv trebuie sa ne pregatim pentru a reporni turismul in Sibiu, grav afectat de restrictiile necesare pentru protectia cetatenilor. Anul acesta, in prezentarea orasului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activitati prin care turistii pot respecta distantarea si se pot simti in siguranta. Am scos in evidenta centrul istoric, modalitatile de petrecere a timpului in aer liber, gastronomia regiunii si drumetiile in zona, Sibiul urmand sa fie anul acesta capitala europeana a drumetiei si gazda a celui mai mare forum pe aceasta tema - Eurorando", a declarat Astrid Fodor, citata in comunicat.

Printre orasele si regiunile selectate alaturi de Sibiu in aceasta competitie se numara Viena, Paris, Roma, Florenta, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franta), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) si Kefalonia (Grecia).

In anul 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate, devansand in clasament destinatii turistice precum Paris, Roma sau Cork. Pe primele cinci locuri s-au situat orasele Colmar (Franta), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) si Cascais (Portugalia).

CITESTE SI:

ANALIZA Cu cat s-a scumpit intr-un an cosul esen ...citeste mai departe despre "Orasul din Romania aflat pe lista celor mai bune destinatii turistice europene" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 20 Ianuarie 2021, ora 10:40

 Articol citit de 1169 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor