Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Turism > Stiri Turism
A   A   A

Calatoriile la Petra au devenit mult mai facile

Calatoriile la Petra au devenit mult mai facile
Petra este una dintre minunile Iordaniei FOTO unsplash.com
Iordania a revizuit conditiile de intrare pentru calatorii veniti din strainatate. Cel mai important aspect este ca pasagerii care sosesc in tara nu mai trebuie sa stea in carantina timp de sapte zile.
Tara si-a inchis frontierele si aeroporturile internationale in martie 2020, cand a lovit pandemia COVID-19. Si-a redeschis granitele pentru vizitatori din anumite tari, pe 5 august, iesind dintr-unul dintre cele mai stricte blocaje din Orientul Mijlociu.

In conformitate cu noile reguli, calatorii trebuie sa prezinte dovada unui test PCR negativ valid, efectuat in termen de 72 de ore de la plecare, iar pasagerii cu varsta peste cinci ani trebuie sa faca un alt test PCR obligatoriu la sosirea in Iordania. Si acesta este pe cheltuiala proprie si costa 28 JD (40 USD).

Turismul este foarte important pentru statul arab, deoarece reprezinta aproape 15% din PIB-ul Iordaniei, angajand aproximativ 100.000 de oameni.

Iordania a devenit unul dintre cele mai vizitate state din Orientul Mijlociu, gratie oraselor sale antice si a peisajelor desertice fabuloase. Bijuteria coroanei sale este Petra,e unul dintre cele mai pretuite site-uri ale patrimoniului UNESCO, care a ocupat primul loc in topul Lonely Planet din 2020.

Tara a primit 5,3 milioane de vizitatori in 2019, ceea ce a fost un record.

Citeste si

Gata cu Tahiti si Bora Bora! Ce se intampla cu paradisul exotic din Pacific

Prostituatele din Amsterdam se muta in "birouri" noi ...citeste mai departe despre "Calatoriile la Petra au devenit mult mai facile" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 15:04

 Articol citit de 832 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor