Un hotel isi invita turistii sa iasa pe geam si sa coboare pe franghie in caz de urgenta

Marti, 10 Martie 2015, ora 18:00
2483 citiri
Un hotel isi invita turistii sa iasa pe geam si sa coboare pe franghie in caz de urgenta
Foto: El Curiosity

A pornit alarma de incendiu? Nimic mai simplu! Pentru evacuarea de urgenta arunca franghia pe geam si poti cobori in rapel.

Nu este o scena dintr-un film de actiune, ci descrierea unui sistem inedit de evacuare a turistilor cazati intr-un hotel din Coreea de Sud.

Alarma a fost data duminica de un britanic ajuns la Seul. La o prima verificare a camerei de hotel, turistul s-a trezit ca are la indemana, ca metoda de evacuare rapida, o franghie de alpinist, cu carabiniere si ham, pentru a parasi camera direct pe geam, in caz de pericol.

"Hotelul meu are o linie de rapel in caz de urgenta", a scris turistul pe contul sau de Reddit. In doar doua zile, fotografia acestuia a strans peste 1,5 milioane de accesari, arata The Telegraph.

Rapelul este doar una dintre surprizele care pot aparea intr-o vacanta pe taramuri exotice.

In Beijing, evacuarea camerei de hotel se face dupa un anumit ceremonial. In primul rand: "Nu te alarma, daca se declanseaza un incendiu. Hotelul nostru este dotat cu facilitati de ajutor imprastiate peste tot, pentru siguranta ta. Urmareste traseul marcat pana vei fi preluat de unul dintre gardieni si condus intr-un loc sigur. Nu folosi litul, daca suna alarma. Respecta aceste regului pentru a-ti demonstra superioritatea".

La limita

In Bangkok, oaspetii hotelului Sawasdee sunt intampinati ca acasa. Ba chiar sunt indemnati din cand in cand sa-si mai faca singuri curatenie in camera de hotel, dupa cum arata Peter Sinclair, unul din turistii nefericiti care au avut parte de acest tratament.

Tenerife, una dintre destinatiile populare printre europeni, da semne de extravaganta cand vine vorba de compatibilitatea dintre prosoape si suporturile acestora. "Va rugam, NU puneti prosoapele pe suportul de prosoape! Multumim pentru cooperare", vei gasi scris in baie.

In dulcele stil clasic

Hotelierii din Taiwan puncteaza si ei cu un anunt halucinant, descoperit intr-o camera a unui hotel din Tai Chung. "Draga oaspete, din cauza zilei ploioase se deschide pauza la piscina! Nemultumitii vor trece cu vederea aceasta scapare a departamentului de menaj".

Aproape limpede ca buna ziua, la fel ca si mesajul plasat discret pe usa unui hotel din Hong Kong: "Nu tipati!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#experiente halucinante hoteluri, #turisti vacante exotice, #anunturi ciudate hoteluri , #Hoteluri