Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Vacanta > Stiri Vacanta
A   A   A

Ce se întâmplă la un accident cu mașină închiriată în Grecia. Pașii care trebuie urmați în cazul garanției plătite în avans

Ce se întâmplă la un accident cu mașină închiriată în Grecia. Pașii care trebuie urmați în cazul garanției plătite în avans
Un accident în Grecia ar putea să vă facă să scoateți sume mari de bani din buzunar FOTO Unsplash
Turiștii care nu merg cu mașina personală în Grecia optează adesea pentru una închiriată, astfel încât să se deplaseze ușor și să exploreze insula unde aleg să își facă concediul.
În cazul unui accident rutier cu o mașină închiriată în Grecia, trebuie să parcurgeți mai mulți pași, potrivit unei companii ce se ocupă cu închirierea mașinilor în Creta.

În primul rând, trebuie să faceți schimb de contacte atât cu ceilalți șoferi implicați în accident, cât și pietonii care au fost loviți, dacă este cazul. Luați numele, numărul de telefon, numărul de pe plăcuța de înmatriculare și adresa.

De asemenea, faceți poze în care să urmăriți următoarele:

Culoarea, marca și modelul mașinilor implicate.Data și ora accidentuluiDescrierea condițiilor meteo, a stării drumurilor și a corpurilor stradale de iluminat.Rănile suferite de șoferi, pasageri și pietoni.

Mai apoi, trebuie să sunați la compania de la care ați închiriat mașina și să explicați situația. Cceștia ar trebui să se ocupe de recuperarea mașinii, de reparații și de înlocuirea vehiculului închiriat dacă este necesar.

Dacă plătiți direct o persoană fizică implicată, nu este posibil să vă primiți banii înapoi de la companie.

Contactați propria companie de asigurări

Sunați la compania unde aveți asigurare și întrebați dacă se va ocupa de depunerea unui raport de accident la poliția locală sau dacă aceasta este responsabilitatea dumneavoastră.

Întrebați de asemenea asigurarea acoperă și accidentul, în plus față de acoperirea de răspundere civilă cerută de lege.

De asemenea, cereți o estimare privind partea din pierdere pe care trebuie să o plătiți din buzunar.

De exemplu, dacă garanția plătită este de 400 de euro și ați suportat daune în valoare de 1.000 de euro, trebuie să plătiți 400 de euro pentru reparații, iar compania de asigurări va acoperi restul. Majoritatea companiilor de închiriere vă cer să aveți o garanție de 500 de euro sau mai mult sau vă vor cere să cumpărați o asigurare suplimentară atunci când închiriați vehiculul. Asigurați-vă că informați compania de asigurări despre orice asigurare suplimentară pe care ați achiziționat-o odată cu închirierea.

Dacă nu ați achiziționat o asigurare suplimentară sau o scutire de coliziune atunci când ați închiriat mașina, compania dumneavoastră de asigurări este responsa ...citeste mai departe despre "Ce se întâmplă la un accident cu mașină închiriată în Grecia. Pașii care trebuie urmați în cazul garanției plătite în avans" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 12:36

 Articol citit de 336 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor