Liber la călătorii într-una dintre cele mai frumoase țări ale lumii

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 09:05
482 citiri
Liber la călătorii într-una dintre cele mai frumoase țări ale lumii
Cuba FOTO facebook

După 20 de luni de restricții din cauza pandemiei, Cuba se redeschide din nou și se pregătește să reducă restricțiile de călătorie la 15 noiembrie, eliminând necesitatea testelor pentru coronavirus pentru turiștii vaccinați.

Cuba elimină, de asemenea, carantina obligatorie pentru toți vizitatorii, cu excepția cazului în care aceștia contractează COVID-19 în timpul călătoriei lor.

O campanie de vaccinare de succes, efectuată cu vaccinurile produse în Cuba și o scădere semnificativă a infecțiilor cu COVID-19, va permite redeschiderea aeroporturilor și reluarea zborurilor comerciale luni, 15 noiembrie, au confirmat oficialii.

Regulile relaxate vor oferi un impuls binevenit pentru sectorul turistic cubanez și coincide cu sezonul de vârf al călătoriilor în Cuba, care se desfășoară de la jumătatea lunii noiembrie până la sfârșitul lunii martie.

Călătorii nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test PCR recent dacă sunt complet vaccinați și pot dovedi acest lucru cu un certificat oficial de vaccinare. Cei care nu sunt vaccinați trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de a călători în Cuba. Copiii cu vârsta sub 12 ani vor fi scutiți de prezentarea dovezii de vaccinare sau a unui test PCR.

Într-un interviu în care a prezentat planul guvernului de relaxare a restricțiilor la granițe, Macías Rutes, directorul de operațiuni al Ministerului Turismului, a declarat că regulile COVID-19 vor fi relaxate la sosirea călătorilor, protocoalele sanitare fiind axate pe "supravegherea pacienților simptomatici și luarea temperaturii".

În plus, testele de diagnosticare vor fi efectuate în mod aleatoriu la aeroport. În cazul în care un pacient va fi testat pozitiv pentru COVID-19, acesta va fi transferat la un hotel-spital: o unitate turistică autorizată de guvern pentru izolare și îngrijire medicală.

În prezent, toți călătorii care sosesc sunt obligați să stea în carantină timp de cinci zile în aceste hoteluri-spital în așteptarea rezultatelor testelor PCR. Apoi sunt obligați să se supună unui al doilea test înainte de a părăsi carantina. După 15 noiembrie, acest lucru se va schimba pe măsură ce țara se va redeschide treptat, activitățile turistice fiind reluate, inclusiv excursiile și vizitele.

Măștile de față vor fi obligatorii în toate spațiile publice închise, regulile de distanțare fizică se v ...citeste mai departe despre "Liber la călătorii într-una dintre cele mai frumoase țări ale lumii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cuba, #vacanta, #liber, #Calatorii, #restrictii, #ridicare 15 noiembrie , #Stiri Vacanta