Cele mai spectaculoase 7 destinații ecoturistice din lume. Experiența directă și personală în natură, alternativa nemaivăzută a concediilor plictisitoare

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 03:45
948 citiri
Cele mai spectaculoase 7 destinații ecoturistice din lume. Experiența directă și personală în natură, alternativa nemaivăzută a concediilor plictisitoare
Vultur pleşuv surprins cu aparatul foto deasupra Smoky Mountains FOTO Pexels.com

Dacă în timpul pandemiei de coronavirus romanii au descoperit Delta Dunării sau alte locuri mai puțin vizitate de turiști, fiind constrânși de restricții, iată că ecoturismul a început să capete contur peste tot în lume, agențiile de turism și țările turistice fiind din ce în ce mai deschise către acest gen de vizite din partea călătorilor.

Motiv pentru care trebuie să știm că ecoturismul este o formă de turism în care principala motivaţie a turistului este observarea şi aprecierea naturii şi a tradiţiilor locale legate de natură.

Călătorul se axează pe experiența directă și personală în natură, vizita se desfășoară în cadrul naturii și se bazează pe utilizarea ei, respectiv a caracteristicilor geomorfologice, biologice, fizice și culturale ale acesteia. Prin urmare, accentul pe zona naturală este esențial în planificarea, dezvoltarea și managementul ecoturismului, potrivit Asociației de Ecoturism din România (AER).

Mai mult, ecoturismul răspunde așteptărilor turiștilor. În dezvoltarea produselor ecoturistice trebuie avut în vedere faptul că, în general, potențialii turișți din acest domeniu au un nivel ridicat de educație și de așteptări. Astfel, gradul de satisfacere legat de produsul ecoturistic este esențial, experiența oferită îndeplinind sau chiar depășind gradul de așteptare al turiștilor.

Las Vegas, Nevada, unul dintre cei mai mari promotori ai utilizării de energie solară

Printre destinațiile ecoturistice cele mai apreciate din lume de agenții de turism, companii de transport persoane și mai ales de bloggerii călători și iubitori ai naturii se numără, suprinzător, inclusiv Las Vegas, Nevada, care a devenit unul dintre cei mai mari promotori ai utilizării de energie solară. La aceasta se adaugă o serie de măsuri care își propun o mai bună gestionare a resurselor naturale, totodată și reducerea poluării.

Situat în mijlocul desertului din Statele Unite ale Americii, Las Vegas își trăiește cu mândrie reputația de „oraș care nu doarme“. Fie că vrei să vizitezi cazinourile, să te bucuri de concerte sau să explorezi Coasta de Vest, ai nenumărate oportunități în oraș sau în apropiere.

Dacă vrei să vizitezi Los Angeles sau Phoenix poți apela și la autocarele verzi. Iar cea mai buna parte este că te vei bucura de aceste călătorii la un preț accesibil și cu un impact redus asupra mediului înconjurător, pot ...citeste mai departe despre "Cele mai spectaculoase 7 destinații ecoturistice din lume. Experiența directă și personală în natură, alternativa nemaivăzută a concediilor plictisitoare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ecoturism, #vacanta, #Delta Dunarii, #Las Vegas, #smoky mountains , #Stiri Vacanta