Cum sa te pregatesti pentru o calatorie de afaceri

Vineri, 23 Aprilie 2021, ora 13:44
696 citiri
Cum sa te pregatesti pentru o calatorie de afaceri
calatorie de afaceri FOTO: freepik.com

Chiar daca un business trip sau o calatorie de afaceri par termeni desprinsi dintr-un serial, in contextul lumii corporatiste in care traim acestea sunt o realitate in viata multor persoane. Daca si tu lucrezi in mediul afacerilor, nu ai vrea sa fii luat prin surprindere de prima calatorie de afaceri, fara sa stii cum trebuie sa te pregatesti corespunzator. Si tocmai de aceea ne-am gandit sa-ti venim in ajutor cu cateva sugestii despre cum sa te pregatesti pentru un business trip. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa-ti planifici cat mai eficient calatoriile de afaceri!

Verifica din timp care sunt ofertele disponibile

Daca vrei sa scapi de stresul unui calatorii, atunci trebuie sa eviti sa lasi totul pe ultima suta de metri. Tocmai de aceea, este ideal sa hotarasti cu cateva luni in avans care va fi calendarul plecarilor tale, asta daca nu cumva cineva se ocupa de acest detaliu important pentru tine. In perioada expozitiilor si a targurilor, orasele importante au tendinta de a se aglomera, iar gasirea unui hotel accesibil pe ultima suta de metri poate insemna tarife mult mai mari sau distante mai mari de parcurs pana la locul intalnirilor de afaceri pe care le vei avea. Astfel, cauta din timp cele mai bune optiuni, fara a avea grija calatoriei sau a cazarii disponibile!

Achizitioneaza un troler potrivit

Bagajele pot fi o adevarata bataie de cap, mai ales ca in majoritatea business trip-urilor mergi cu avionul. Tocmai de aceea, o idee buna pentru a scapa de grijile bagajului este sa optezi pentru un troler potrivit pe care sa-l poti lua cu tine la bordul avionului si care sa se incadreze perfect dimensiunilor standard cerute de companiile aeriene. Daca vrei sa afli ce bagaj poti lua cu tine in calatoria de afaceri, in functie de compania cu care zbori, gasesti aici mai multe detalii.

Fa-ti un control medical de rutina

Indiferent de destinatie, este important ca inainte de a pleca intr-un business trip sa mergi la un control medical, pentru a te asigura ca nu va exista nicio problema de sanatate care sa-ti zadarniceasca planurile. La fel de importante sunt si vaccinurile, fie ele recomandate sau obligatorii, in functie de tara spre care te indrepti. Intereseaza-te, de asemenea, daca tara cu pricina necesita sau nu un test PCR pentru virusul SARS-CoV-2.

Nu uita de actele si documentele necesare pentru calatorie

In cazul in care ai o calatorie de afaceri intr-o tara in care nu ai mai fost pana acum, este ideal sa intrebi agentia de turism de la care ai achizitionat biletele daca ai nevoie de anumite documente speciale. Exista si situatii in care trebuie sa obtii o viza cu ceva timp inainte de plecare, dar si situatii in care viza se plateste cand ajungi la destinatie. De regula, este important sa ai la tine cartea de identitate si pasaportul in permanenta, inclusiv pe toata perioada sederii tale in calatoria de afaceri.

Asigura-te, astfel, ca nu ai probleme cu pasaportul. In timp ce in unele tari este suficient sa ai pasaportul valabil, altele cer ca pasaportul sa nu expire inainte de una, trei sau sase luni de la intrarea in statul respectiv. Si cum aceste detalii difera de la o destinatie la alta, este bine sa ai in vedere aceste aspecte inainte de a pleca intr-o calatorie de afaceri.

Lasa totul in ordine la locul de munca

Planificarea din timp a unei calatorii de afaceri te va ajuta sa-ti pui ordine in proiectele pe care le ai in desfasurare la birou. Si chiar daca ai tot timpul telefonul si internetul la discretie, a avea grija de lucrurile de la birou in timp calatoriei poate fi destul de complicat. Insa daca ai grija sa lasi totul in ordine la serviciu si sa rezolvi toate lucrurile importante, nu numai ca te va ajuta sa scapi de griji si sa te concentrezi asupra obiectivelor calatoriei tale, ci te va pune si intr-o lumina favorabila in fata colegilor de birou.

In linii mari, acestea sunt aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te pregatesti pentru o calatorie de afaceri. Tine cont de sugestiile noastre, planifica toate lucrurile cu rigurozitate si cu siguranta vei avea parte de un business trip de succes, lipsit de griji!

#calatorie de afaceri, #afaceri, #calatorie , #Ghid de calatorie