Descopera Glasgow, poarta secreta spre inima Scotiei

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 00:00
33823 citiri
Descopera Glasgow, poarta secreta spre inima Scotiei
Foto: Wikimedia

"Zgarcitii" de scotieni sunt in stare sa te ghideze mereu catre Edinburgh, de parca ar vrea sa pastreze numai pentru ei farmecul autentic al misteriosului Glasgow.

Daca Edinburgh a imbracat in timp hainele mai ferchezuite ale ceaiului de la ora 5 servit de englezi, Glasgow freamata inca de spirit autohton, iar acest oras ar trebui sa devina o destinatie obligatorie pe lista ta de calatorii din 2016, dupa cum recomanda blogul National Geographic Travel.

Un oras renascut

Nici nu ai putea gasi o perioada mai bun a pentru a vizita Scotia, in conditiile in care anul acesta, cu mic cu mare, scotienii celebreaza Anul Inovatiei, Arhitecturii si Designului in acest colt al regatului britanic.

Foto: Wikimedia

Iesit reimprospatat la fata dupa mai multe decenii de neglijenta administrativa, Glasgow are cu ce se mandri din punct de vedere al mostenirii tehnice, culturale si, mai ales, culinare.

Din martie pana in mai, o vizita in orasul de pe raul Clyde te va face sa rezonezi puternic la frumusetea primaverii scotiene.

In schimb, calatorului care poposeste in Glasgow intre iunie si august ii sunt rezervate zile lungi de cate 17 ore care culmineaza cu serbari populare celebrate in tot orasul si in imprejurimi.

Atmosfera animata

Din punct de vedere artistic, inima orasului vibreaza pe ritmuri clasice de muzica scotiana, din care cimpoiul este nelipsit.

Foto: Flickr/Barry O'Nell

Buchanan Street este o adevarata scena in aer liber pentru artistii populari din Glasgow, iar daca vrei sa testezi atmosfera dintr-un club scotian, King Tut's Wah Wah Hut nu este prea departe de acesta artera centrala a orasului.

Toate ca toate, dar calatorului ii sta bine si cu un acoperis deasupra capului, iar din acest punct de vedere cele mai convenabile optiuni sunt Malmaison Glasgow, o fosta biserica ortodoxa transformata in hotel si Grasshoppers Hotel.

Foto: Malmaison

Aici vei gasi si celebra braserie coordonata de chef Martin Wishart, denumita The Honours, unde poti degusta preparate din bucataria traditionala scotiana, dar si deiverse feluri inovative de mancare.

Cail Bruich este un alt local spre care merita sa-ti indrepti atentia, restaurantul punand la dispozitie vizitatorilor un meniu complex.

Shopping cu simt artistic

Cat timp esti in Glasgow o sa ai impresia ca ai nimerit in tara designerilor super-talentati, orasul gazduind si o Scoala de Arta recunoscuta pe plan international.

Foto: We-are-scout

Fa-ti portia de inspiratie si cumpara-ti mici obiecte decorative de interior de la Timorous Beasties. Ai ocazia sa-ti faci plinul cu produse textile si de marochinarie fina, magazinul vanzand chiar si accesorii din piele de iguana.

Pe scurt, Glasgow-ul din prezent nu are nimic de-a face cu perioada decadenta a orasului, care pare complet stearsa de pe fata acestei asezari vibrante a Scotiei.

#vacanta Scotia, #destinatii turistice Scotia, #atractii turistice Glasgow, #ghid calatorie Glasgow , #Ghid de calatorie