Destinatii de vacanta pe litoralul bulgaresc, mai putin cunoscute si deosebit de frumoase, ideale in vremuri de pandemie

Miercuri, 19 August 2020, ora 00:02
1545 citiri
Destinatii de vacanta pe litoralul bulgaresc, mai putin cunoscute si deosebit de frumoase, ideale in vremuri de pandemie
Foto: Facebook/Academia Barbatilor (Byala, plaja Kara Dere)

Bulgaria, tara de doua ori mai mica decat Romania, ca suprafata si populatie, reuseste sa atraga de ani buni de trei ori mai multi turisti, fata de noi: peste 9 milioane de turisti straini in Bulgaria, in jur de 3 milioane de turisti, straini si autohtoni, laolalta, in Romania. Cifrele se refera la turismul national, dar tendinta este aceeasi la turismul estival, de la Marea Neagra.

Potrivit institutului de statistica al vecinilor bulgari, romanii ocupa locul doi in clasamentul turistilor straini (1,3 mil. de romani), din care peste 60% viziteaza coasta Marii Negre. Cati bulgari prefera litoralul nostru nu stim.

Pandemia nu a schimbat deloc proportiile, ba chiar e foarte posibil ca la final, cand se va fi tras linie si sub aceasta vara, Bulgaria sa numere mai multi turisti romani ca niciodata - multi dintre cei care preferau Grecia nu se vor mai fi aventurat pana acolo, in vremuri de pandemie, iar Bulgaria, pe langa statiunile deja celebre si aglomerate, are multe altele, mai linistite si deci mai ferite de riscuri, curate si deosebit de frumoase, cu natura inca neatinsa de consumerism, salbatica, dar nu in salbaticie.

Ziare.com va ofera o selectie a sapte astfel de locuri de pe litoralul bulgaresc, mai putin populare, insa mult mai boeme si, din acest motiv, ideale pentru o vacanta in adevaratul sens al cuvantului, linistita si memorabila.

Kranevo

Kranevo este un satuc turistic de vis, situat intre Albena si Nisipurile de Aur, la doar 80 km de Vama Veche si la 25 km de Varna.

Candva, a facut parte din Regatul Romaniei, acum insa este populat numai de bulgari si de turci.

Satul Kranevo este o alegere ideala pentru cei dornici de vacante linistite: plaja se intinde pe 6 km de coasta si are o latime generoasa, de aproximativ 100 de metri, partea turistica este asigurata majoritar de hoteluri de 2-3 stele, iar cei 730 de localnici ocupa doar 450 de case si se indeletnicesc exclusiv cu turismul sau agricultura.

Exista o parte separata pentru vile, cu o suprafata de 615 de acri, unde aproximativ 300 de vile si 20 de proprietati au fost achizitionate de catre straini.

Malul marii este presarat cu plantatii de vita de vie si gradini private de mici dimensiuni.

Plaja din Kranevo este una dintre cele mai linistite, curate si frumoase de pe coasta bulgara. Fundul marii nu este abrupt, curge in panta lina si nu are curenti periculosi. La capatul sudic al plajei, se afla un sat de pescari si zona de diguri pentru iubitorii de pescuit. Intre Kranevo ...citeste mai departe despre "Destinatii de vacanta pe litoralul bulgaresc, mai putin cunoscute si deosebit de frumoase, ideale in vremuri de pandemie" pe Ziare.com

#Bulgaria, #vacanta, #pandemie, #izolat, #curat, #ieftin, #Marea Neagra, #litoral , #Stiri Vacanta