Emiratul Ras Al Khaimah revine la numărul de vizitatori de dinaintea pandemiei

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 18:43
652 citiri
Emiratul Ras Al Khaimah revine la numărul de vizitatori de dinaintea pandemiei
FOTO: visitrasalkhaimah.com

Autoritatea pentru Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah (RAKTDA) anunță cel mai mare număr de vizitatori de la debutul pandemiei de Covid-19, Emiratul raportând numărul de sosiri în concordanță cu numărul de vizitatori de dinaintea pandemiei, în primele șase luni ale anului 2022.

Performanța impresionantă din primul semestru a făcut ca Emiratul să primească 521.085 de vizitatori internaționali și naționali în perioada ianuarie - iunie 2022, o creștere totală de 21% față de primul semestru din 2021 și o revenire la cifrele pre-pandemie din iunie 2019.

Ofertă îmbunătățită de turism și ospitalitate

Performanța emiratului Ras Al Khaimah în 2022 a fost susținută de deschiderea mai multor hoteluri și resorturi noi, inclusiv Radisson Resort Ras Al Khaimah de pe Insula Al Marjan, InterContinental Mina Al Arab, prima proprietate InterContinental Hotels Group din Emirat și, cel mai recent, debutul brandului Mövenpick pe insula Al Marjan, situat pe o porțiune de 300 de metri de țărm cu nisip auriu. Mövenpick găzduiește cel mai mare parc acvatic plutitor din Ras Al Khaimah. Emiratul se mândrește acum cu peste 8.000 de camera și cu alte 4.617 noi în pregătire, în următorii câțiva ani.

Apreciat pentru natura sa remarcabilă, aventurile în aer liber pe care turiștii le pot experimenta doar aici, cum ar fi cea mai lungă tiroliană din lume aventuros și pentru autenticitate, Ras Al Khaimah a devenit rapid una dintre cele mai căutate destinații cu o dezvoltare durabilă din Orientul Mijlociu. Cea mai recentă distincție este includerea sa în topul World's Greatest Places in 2022 al revistei Time. Lista anuală, care prezintă 50 de destinații globale de vizitat obligatoriu, a evidențiat Ras Al Khaimah pentru ofertele sale de activități bazate pe aventură în aer liber și pentru topografia și geodiversitatea sa uimitoare.

RAKTDA continuă dezvoltarea de noi atracții durabile pentru a atrage vizitatori atât la nivel local, cât și internațional. O nouă atracție cheie recent inaugurate a fost Jais Sledder, cea mai lungă plimbare cu bobul din regiune, care se întinde pe 1.840 de metri de curbe în ac de păr și atinge viteze de până la 40 de kilometri pe oră. Jais Sledder a primit peste 54.000 de vizitatori de la deschiderea sa, în februarie 2022.

Comentând cu privire la revenirea rapidă a turismului în Emirat, Raki Phillips, CEO al Autorității de Dezvoltare a Turismului Ras Al Khaimah, a declarat: „Ras A Khaimah este una dintre primele destinații din regiune care a revenit la nivelurile pre-Covid datorită agilității comunității noastre turistice în timpul pandemiei. Acest lucru este cu atât mai remarcabil, având în vedere peisajul economic și geo-politic actual în care ne desfășurăm activitatea, care ne determină să ne concentrăm pe ceea ce este important pentru dezvoltarea pe termen lung: diversificare, comunitate și durabilitate. Strategia noastră de investiții, care se concentrează exact pe asta, a fost esențială pentru revenirea noastră rapidă. Suntem pe cale să ajungem la peste 1,11 milioane de sosiri până la sfârșitul anului și să revenim pe deplin la nivelurile pre-pandemie în doar doi ani.”

Turism echilibrat

La baza revenirii emiratului Ras Al Khaimah la un număr de vizitatori pre-pandemie se află angajamentul Autorității de a construi o destinație durabilă. Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah a adoptat această poziționare îndrăzneață mizând pe sustenabilitate și marcând astfel o piatră de hotar în strategia sa de a stimula creșterea generală și de a deveni lider regional în turismul durabil până în 2025.

Autoritatea se angajează să modeleze turismul în Emiratele Arabe Unite, punând toate aspectele durabilității în centrul strategiei sale de investiții și dezvoltare pentru a crea o destinație care să rezoneze cu călătorul responsabil de astăzi.

Stimularea creșterii în continuare pentru 2022 și ulterior

Cu ambiția de a crește în continuare numărul de vizitatori pe durata anului 2022, Autoritatea a anunțat recent o serie de parteneriate strategice cu companii aeriene și operatori de turism de top pentru a viza piețele sursă emergente și în creștere. Aceasta include introducerea de noi rute de zbor direct, Emiratele urmând să primească mai multe zboruri săptămânale noi din marile orașe din Germania, inclusiv Frankfurt, Dusseldorf și Munchen. Pentru a spori și mai mult conectivitatea, Autoritatea dezvoltă sectorul de croaziere cu scopul de a atrage 50 de escale ale navelor de croazieră în fiecare sezon și peste 10.000 de pasageri în următorii câțiva ani.

În plus, la începutul anului 2022, a fost anunțată dezvoltarea unui resort integrat, în valoare de mai multe miliarde de dolari, în parteneriat cu Wynn Resorts. Programată să se deschidă în 2026, stațiunea multifuncțională integrată marchează cea mai mare investiție străină directă de acest fel în Ras Al Khaimah. Stațiunea va avea peste 1.000 de camere, magazine, facilități de întâlnire și evenimente, spa, peste 10 restaurante și lounge-uri, opțiuni extinse de divertisment și o zonă de jocuri, care va crește și mai mult numărul de vizitatori în următorii ani.

Evenimente de talie mondială

Autoritatea de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah se concentrează în continuare pe promovarea Emiratului ca destinație sportivă și de MICE, anunțând o serie de parteneriate strategice pentru evenimentele din prima jumătate a anului 2022. Cu un istoric solid de organizare cu succes a evenimentelor sportive internaționale, cum ar fi semimaratonul Ras Al Khaimah – cel mai rapid semimaraton din lume, care atrage peste 5.000 de participanți pe an – Emiratul a fost selectat recent de Federația Mondială de Minifootbal (WMF) pentru a organiza competiția sa bienală internațională. Cupa Mondială de Minifotbal din 2023 va atrage și mai mult mii de spectatori și fani din întreaga lume pentru a experimenta oferta unică de turism și ospitalitate din Emirate.

„Prima jumătate a lui 2022 ne-a pus pe o traiectorie foarte puternică pentru acest an. Este grozav să vedem că investițiile strategice făcute de Autoritate într-o perioadă foarte provocatoare au rezultate atât de bune”, a concluzionat Phillips. „Pe măsură ce Ras Al Khaimah continuă să-și extindă oferta turistică, ne așteptăm să avansăm într-un ritm alert, invitând mai mulți vizitatori din întreaga lume să descopere emiratul nostru natural uimitor.”

Pentru mai multe detalii vizitați visitrasalkhaimah.com sau visitjebeljais.com.

#emiratul ras al khaimah, #destinatii de vacanta, #vacanta , #Stiri Vacanta