Fa-ti vacanta in Martinica, micul Paris din Caraibe!

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 00:00
18996 citiri
Fa-ti vacanta in Martinica, micul Paris din Caraibe!
Foto: charterfleet.com

Martinica este o idee foarte buna de vacanta daca esti un iubitor al plaiurilor franceze, dar iti doresti, in acelasi timp, sa te relaxezi la soare, intr-o insula din Caraibe.

Insula face parte din Arhipelagul Antilelor Mici, alaturi de insule precum Barbados sau Dominica, din punct de vedere geografic, insa, politic, face parte din Departamentul regiunilor de peste mari al Frantei (DOM), fiind la 7.000 de kilometri distanta de coastele europene si la 400 de kilometri de America de Sud.

Aici te vei bucura atat de multimea de specii de pasari exotice, de pesti tropicali, corali si plaje cu nisip negru, dar si de restaurante cu bucatarie gourmet, in stilul tipic parizian.

Insula Martinica emana in mod egal cultura franceza si cultura caraibiana, incluziv la specificul bucatariei, care este un melanj superb intre stilul francez si cel creol (n.red - limba creola este cea de-a doua limba oficiala dupa franceza, in Martinica).

Partea de nord a insulei este locul ideal pentru plimbari in munti si pentru a explora padurile tropicale, in timp ce partea de sud este recunoscuta pentru plajele impresionante, dar si pentru centrele sale comerciale.

Ce faci in Martinica

Foto: martinique.org

Daca esti doritor sa explorezi minunatiile insulei, LonleyPlanet iti recomanda excursiile cu barca la Rocher du Diamant, unde poti inota intre corali, poti vizita o pestera cu lilieci sau, pur si simplu, sa admiri de aproape roca de bazalt inalta de 175 de metri.

Daca preferi sa explorezi mai confortabil insula, poti merge la Musee Volcanologique, un muzeu infiintat in 1932, care iti ofera o imagine mai clara asupra efectelor devastatoare ale eruptiei vulcanului Mont Pelee in 1902. Printre exponate vei putea vedea si imagini istorice ale orasului inainte si dupa eruptie.

Vei putea intelege astfel de ce, inainte de aceasta eruptie vulcanica, Martinica era considerata "Parisul din Caraibe", scrie Matinique.org, site-ul oficial al insulei.

Foto: babel-voyages.com

Daca pentru tine o vacanta reusita inseamna a sta la soare, sa te bronzezi, si sa faci snorkeling, atunci Martinica e perfecta si in acest caz. Toata partea de sud a insulei este acoperita cu plaje, iar pentru scufundari si snorkling te poti desfasura in voie in laguna protejata de barierele de corali. Daca in sud plajele au nisipul perfect alb, in nord, vei gasi plaje total diferite, cu nisip negru!

In Martinica temperatura apei este mereu intre 26 si 30 de grade Celsius, iar multitudinea de culori este usor de observat datorita apelor extrem de limpezi si calme. Aici traiesc nenumarate specii de pesti exotici, corali, bureti, anemone si alte vietati acvatice incantatoare.

Insula este o destinatie perfecta si daca esti un gurmand de fel: pe insula sunt 456 de cafenele si 500 de restaurante, de la cele tip gourmet pana la clatitarii si alte astfel de localuri.

Cand e cel mai potrivit moment sa mergi in Martinica

Foto: guillaume olivier

In aceasta insula vei avea parte de un climat tropical indiferent de momentul din an in care ajungi acolo. Cel mai bun sezon pentru turisti, insa, este intre luna decembrie si luna mai, cand temperatura este, in medie, de 26 de grade Celsius.

Unde te cazezi in Martinica

Foto: luxatic.com

Agentia de turism Perfect Tour iti recomanda Le Cap Est Lagoon Resort & Spa din orasul Le Francois, un complex de cinci stele in mijlocul unei lagune salbatice, cu apartamente cu vedere la ocean, baruri in care poti degusta rom vechi, tigari de foi si trabucuri aromate.

Tot aici te poti relaxa in centrul spa Guerlain, spun reprezentantii agentiei.

Potrivit Booking.com, un Deluxe Suite cu vedere la ocean costa 25.000 de lei pentru doua persoane, pentru cazare intre 6 ianuarie si 13 ianuarie, adica in mijlocul sezonului de varf.

La acest pret se adauga si biletul de avion, care costa 1.710 euro pentru doi pasageri, potrivit Vola.ro.

#vacanta Martinica, #cazare Martinica, #insula florilor, #Paris insula Caraibe , #Cazare