Ghid de calatorie: Descopera Gdanskul, bijuteria ascunsa a Poloniei

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 00:00
5083 citiri
Ghid de calatorie: Descopera Gdanskul, bijuteria ascunsa a Poloniei
Foto: Wikimedia

Fa-ti timp sa descoperi unul din cele mai atractive orase ale Europei, mai putin frecventat de turisti: Gdansk.

Cu o istorie de peste un mileniu, orasul polonez ramane un reper in privinta caracterului distinct pe care il afiseaza in fata vizitatorilor, dupa cum aminteste portalul European Best Destination.

Un obiectiv catre starneste din ce in ce mai mult interesul turistilor ajunsi in oras este Muzeul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, unde ar trebui sa iti rezervi in avans biletul.

Arhitectura orasului port te va fermeca prin formele sale atipice pentru cultura poloneza, lasandu-te sa te bucuri din plin de frumusetea strazilor pietruite care se scurg catre docuri.

Prin urmare, timpul alocat plimbarilor prin oras trebuie sa fie indestulator, dar acest lucru nu te va priva de placerea de a intra in cafenele elegante care se gasesc la tot pasul sau in magazinele de antichitati din orasul vechi.

Mai mult, Gdanskul a stiut sa isi pastreze farmecul de oras istoric chiar si intr-o epoca in care turismul se desfasoara cu o viteza ametitoare.

Un city break de 3 zile sau o mini-vacanta de o saptamana iti va oferi si ocazia de a efectua scurte croaziere in alte orase port de la Marea Baltica, lasand loc si pentru relaxare totodata.

Preturile nu difera foarte mult de cele din Romania, iar orasul este deschis atat aventurierilor plecati cu un rucsac in spate, cat si familiilor venite sa se relaxeze in acest loc fermecator de pe tarmul Balticii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vacanta Gdansk, #ghid calatorie Polonia, #city break Gdansk, #destinatii turistice Europa , #Ghid de calatorie