Ghid de calatorie. Motivele care fac din Seul destinatia perfecta de vacanta

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 00:00
7785 citiri
Ghid de calatorie. Motivele care fac din Seul destinatia perfecta de vacanta
Foto: Asia Exchange

Seul, capitala Coreei de Sud, este una dintre metropolele lumii care imbina intr-un mod fascinant traditiile si cultura orientale cu viata traita intr-un mod foarte occidentalizat. Tocmai de aceea merita descoperita.

Cu o populatie de 25 de milioane de locuitori, Seul este un adevarat furnicar. Cu toate acestea, este foarte modern si foarte prietenos cu turistii, fiind usor de vizitat. Reteaua subterana de metrou faciliteaza accesul in orice punct al orasului, de aceea nu va trebui sa inchiriezi o masina. Nici nu e indicat sa o faci, tinand cont de aglomerarea urbana, recomanda National Geographic.

Cand sa te duci la Seul

Din martie pana in mai, daca vrei sa admiri ciresii infloriti, azaleele, crizantemele si alte flori de primavara absolut fermecatoare.

Foto: Familypedia

In schimb, daca iti doresti sa ai parte de temperaturi confortabile, de cer senin si de o atmosfera ceva mai relaxata, atunci e bine sa mergi intre septembrie si noiembrie.

Ce sa faci in Seul

Sunt multe de descoperit in Seul. Orasul si Coreea de Sud in general te fac partas la o cultura unica, o bucatarie savuroasa si o istorie fascinanta.

Palatele si templele. Palatul Gyeongbokgung, templul Jogyesa si templul Cheondogyo, palatul regal Unhyeongung sunt doar cateva dintre atractiile turistice care te vor ajuta sa descoperi arhitectura traditionala a Coreei de Sud.

Foto: Luxe City Guides

Magazinele. Seul este paradisul iubitorilor de shopping. Incepe cu Myeongdong. Aici vei gasi la un loc magazinele celor mai renumite branduri din toata lumea. Dongdaemun este un fel de Mecca al modei coreene, Itaewon, Ewha, Hongdae si Garosugil fiind alte cateva zone pentru cumparaturi in care te vei felicita ca ai ajuns.

Viata de noapte. Si la acest capitol se poate spune ca exceleaza. Practic, Seul este un oras care nu doarme. Distractia este cuvantul de ordine, se canta, se danseaza non-stop, iar toata lumea e vesela. E plin de cluburi in Seul si trebuie sa stii ca sunt printre cei mai buni la karaoke. Bauturile alcoolice coreene domestice (berea coreeanp, soju, makgeolli) sunt extrem de accesibile si disponibile in orice restaurant.

Mancarea. Este delicioasa si nu foarte scumpa. Asta mai ales daca optezi pentru preparatele traditionale. Vei descoperi savori inedite, cum doar in aceasta parte a lumii poti intalni.

Natura. In Seul, ai Muntele Bukhan, un Parc National care poate fi vizitat in mai putin de o zi si care ofera cele mai frumoase privelisti din Seul. Raul Han este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Seul. Poti merge cu bicicleta, poti alerga sau poti chiar sa faci windsurfing.

#vacanta Asia, #ghid calatorie, #vacanta Seul, #atractii turistice Seul , #Ghid de calatorie