Ghid de calatorie: Senzatii tari pe care sa le incerci in Sydney

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 00:00
4895 citiri
Ghid de calatorie: Senzatii tari pe care sa le incerci in Sydney
Foto: Wikimedia

Sydney tinde sa fie emblema australiana perfecta, orasul find unul al superlativelor: cel mai mare de pe continentul australian, cel mai important punct economic din regiune, cel mai mare centru cultural al tarii.

Pentru un calator venit din alt colt al lumii, Sydney este o atractie turistica in care poti completa plimbarile obisnuite prin centrul metropolei cu cateva experiente de neuitat, relateaza blogul Luxury Travel.

In primul si in primul rand, in Sydney te vei simti la inaltime ca turist. Si nu ne referim doar la sumedenia de baruri, galerii de arta sau cafenele cu programe artistice care te asteapta in centru, ci chiar la inaltimile pe care le poti explora pentru o mai buna panorama asupra metropolei.

Sydney Harbour Bridge este un astfel de loc, pe care il poti escalada in zorii zilei, la amiaza sau chiar noaptea.

Foto: isango.com

Podul iti ofera o priveliste de neuitat asupra golfului si a celebrei Opera House, care strajuieste intrarea in portul orasului.

Poti completa senzatiile tari date de inaltimile cladirilor din Sydney cu o vizita in varful Sydney Tower.

Foto: great-towers.com

Cladirea ridicata la peste 300 de metri deasupra solului este flancata de pasarele construite din otel si sticla, care iti permit sa te plimbi si sa admiri furnicarul de sub picioarele tale.

Daca esti o persoana care nu are teama de inaltimi, cireasa de pe tort abia acum urmeaza! In Sydney te poti aseza chiar si la mansa unui Boeing 737 pentru a trai experienta pilotarii unui jumbo jet.

Foto: groupon.com.au

Stai linistit, nimeni nu o sa-ti dea cu adevarat un avion pe mana, dar poti incerca aceasta experienta in interiorul unui simulator de zbor, acelasi pe care il folosesc si pilotii australieni pentru orele de antrenament.

E cazul sa revenim cu picioarele pe pamant si nu oricum. In afara orasului vei gasi mai multe piste off-road si de viteza pentru buggy-uri echipate cu motoare V8.

Foto: offroadrush.com.au

Dupa cateva ture pe traseul accidentat poti experimenta si parcurgerea acestuia in viteza alaturi de un pilot de curse profesionist.

Pe circuitul off-road nu vei prinde prea multe guri de aer curat, asa ca o calatorie in viteza in plina briza oceanica este recomandata.

Foto: darlingharbour.com

Poti da o tura prin golful Sydney intr-o barca de viteza, aceasta fiind una dintre cele mai solicitate plimbari din partea turistilor care ajung pentru prima data in metropola australiana.

M.J.

#vacanta Sydney, #atractii turistice Sydney, #concediu Australia , #Ghid de calatorie