Ghid pentru vizitarea Bucurestiului

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 16:31
3962 citiri
Ghid pentru vizitarea Bucurestiului

Bucuresti se numara printre cele mai frumoase capitale europene. Un centru urban ce te va cuceri datorita farmecului ce domina in Centrul Istoric dar si datorita colectiei bogate de muzee si monumente frumoase.

In Bucuresti sunt foarte multe hoteluri, moteluri, hosteluri sau chiar pensiuni, astfel ca se poate alege dintr-o oferta foarte variata in functie de bugetul pe care doriti sa il alocati calatoriei iarprin intermediul agentiilor de rezervari puteti obtine tarife accesibile.

Hotel-Bucuresti.com este un sistem de rezervari prin intermediul caruia puteti fi consiliat in alegerea celei mai bune variante de cazare.

Iata ce poti sa vezi si sa faci intr-un weekend in Capitala Romaniei:

Centrul Istoric

Una din cele mai bogate si mai cochete locatii din Bucuresti, un loc ce adaposteste o multime de cladiri construite in stil clasic si neobaroc, la parterul carora turistii vor gasi o serie de terase imbietoare, restaurante, cafenele dar si magazine. Plimbandu-te pe strazile din Centrul Istoric ai impresia ca faci o calatorie in timp, ca te afli in Bucurestiul de odinioara. Nu rata o plimbare pe cea mai cunoscuta strada din Centrul Istoric, Lipscani.

Piata Revolutiei

Piata Revolutiei este considerata cea mai importanta si mai reprezentativa piata din Bucuresti. Aici au avut loc evenimente istorice extrem de importante ce au influentat soarta tarii noastre. Doua simboluri ale artelor plastice si ale Bucurestiului se afla aici: Ateneul Roman si Palatul Regal, ambele merita vazute in detaliu.

Palatul Parlamentului sau Casa Poporului

Cu 12 nivele la suprafata si alte 8 subterane, Palatul Parlamentului este situat in centrul Bucurestiului, dominand centrul orasului. Cea mai scumpa cladire administrativa din lume, Palatul Parlamentului gazduieste azi Senatul Romaniei, Camera Deputatilor, Muzeul National de Arta Contemporana. Salile si galeriile gazduiesc numeroase spectacole, expozitii, concerte si piese de teatru si o parte din el se poate vizita contra cost.

Muzeul Satului

Unul din primele muzee in aer liber din lume dar si una din principalele atractii ale capitalei. Muzeul se afla foarte aproape de parcul Herastrau detinand peste 70 de gospodarii cu obiecte traditionale, adunate din toate colturile tarii infatisand viata la tara dea lungul timpului. Turstii pot vedea aici obiceiurile si traditiile poporului roman, modul de viata, case pitoresti, mobilier vechi, unelte, ceramica sau costume folclorice.

"Muzeul satului reprezinta unul dintre obiectivele turistice in carefrumusetea sufletului poporului Roman se poate vedea si simti cel mai bine. In timp muzeul a crescut ajungand sa aiba o suprafta de circa 15 ha, si peste 300 de constructii; din acestea peste 4 ha sint dotate cu tot necesarul unei gospodarii taranesti (ateliere, constructii anexe, biserici, etc). Pentru constructia si amenajarea acestora s-au implicat oameni de cultura si specialisti, 1100 de muncitori cu diferite profesii si 130 de mesteri populari adusi din satele din care proveneau locuintelor selectate" (sursa).

Muzeul Taranului Roman

Contine, in esenta, totul despre poporul roman. Absolut toate salile sale devine un spatiu viu in care turistii pot respira atmosfera unei bucatele din lumea satului romanesc: biserica, scoala sau vatra casei.

Herastrau este cel mai mare parc din Bucuresti. Acesta incepe de la Arcul de Triumf. La doar trei minute de mers pe jos se afla si Insula Trandafirilor, una din cele mai frumoase zone ale parcului Herastrau, zona amenajata cu pietris colorat, statui si flori. Tot aici se afla si Muzeul Satului.

Piata Victoriei

Cea mai intinsa piata din Bucuresti, Piata Victoriei constituie o zona de patrimoniu turistic, plasata in partea de Nord a capitalei, la instersectia a patru bulevarde. Piata Victoriei gazduieste o multitudine de obiective istorice si culturale. Cladirile existente in piata au o arhitectura aparte, un conglomerat de stiluri datand din perioade diferite. In Piata Victoriei turistii pot vizita Muzeul Grigore Antipa, Palatul Victoria. Foarte aparoape se afla Muzeul Taranului Roman si impozanta cladire a Muzeului National de Geologie.

Palatul Cotroceni

In palatul construit de catre regele Carol I se afla azi sediul Administratiei Prezidentiale. Turistii au posibilitatea de a vizita expozitiile si camerele ce fac parte din Muzeul National Cotroceni. Se pot vedea vilele cartierului Cotroceni, cel mai scump cartier din Bucuresti, Piata Operei si Facultatea de Medicina.

Curtea Veche

Este prima curte domneasca din Bucuresti. Pe vremuri, aceasta cuprindea o biserica, un palat, gradinile palatului si spatiile destinate servitorilor. Azi, Curtea Veche este un muzeu in aer liber. O alta emblema de odinioara, situata in apropiere de Curtea Veche este Hanul lui Manuc.

Hanul cu Tei

Unicul han din Bucuresti care si-a pastrat forma originala intacta. Construit in 1833 de catre Anastasie Hagi Gheorghe Polizu si de catre Stefan Popovici, Hanul cu Tei este in prezent cea mai mare galerie de arta din Romania. Obiecte de arta vechi, covoare, tablouri, piese de mobilier vechi, toate pot fi admirate aici.

Manastirea Chiajna

Iubitorii de mister nu trebuie sa rateze aceasta locatie. O biserica ce nu a fost niciodata sfintita, localizata intre doua cimitire, in interiorul caruia putine persoane se aventureaza, ce poate fi mai misterios? In plus, in biserica nu a slujit niciodata un preot, ciuma transformand-o intr-un loc blestemat.

Arcul de Triumf

Inaltat in anul 1922, fatada acestuia din partea de sud este impodobita cu doua medalioane din bronz ce infatiseaza chipurile regelui Ferdinand si cel al reginei Maria.

Acum, haideti sa vedem unde puteti savura o masa delicioasa dupa atatea vizite.

Caru cu Bere este un loc de legenda, cea mai veche berarie din Bucuresti, loc in care mancarea este delicioasa si preturile accesibile. Pe Calea Mosilor se afla un alt restaurant pe care ti-l recomandam, Restaurant Burebista. Amplasat intr-un bloc comunist, contrastand cu toate cladirile din imprejurimi, restaurantul beneficiaza de un decor traditional romanesc cu farfurii cu motive populare, stergare si mese din lemn. In zona Romana se afla restaurantul Baba Dochia amplasat intr-o casa veche care isi pastreaza arhitectura vremii. Ambianta este placuta si linistita.

Nu departe de Piata Romana, intr-o vila de pe Dacia se afla Bistro Jaristea, un restaurant mai nou dar care si-a gasit rapid un loc aparte prin multitudinea de restaurante bucurestene. Sky Bar este un local din Piata Dorobanti, situat la etajul numarul cinci al unei cladiri. Pe timp de zi acest restaurant este o veritabila oaza de liniste. Pe timp de noapte, restaurantul se tranforma in locatia ideala pentru petreceri. Chiar daca numele sau il recomanda drept bar, se poate si manca preparate braziliene, japoneze sau chinezesti.

Imprejurimi. Spre Stefanesti, la iesirea din Bucuresti, se afla o balta de cativa metri patrati cunoscuta sub numele de Balta Vrajitoarelor. Se spune despre aceasta balta ca ar fi existat inca de pre vremea lui Vlad Tepes. Ba mai mult, este locul in care acesta ar fi fost decapitat.

Daca decizi sa vizitezi Bucurestiul vara, cand caldura devine insuportabila, atunci nu trebuie sa ratezi Waterpark Otopeni.

La aproximativ 10km de capitala, palatul Mogosoaia este o combinatie de elemente otomane cu elemente venetiene. Decoratiunile sculptate sau aplicate in piatra reprezinta superbe motive florale, de inspiratie orientala.

Parcul care inconjoara palatul este deosebit. Vara, cand este cald si soare, parcul invie. Te poti plimba pe marginea lacului, poti face un picnic in crang, poti servi o cafea la una din terase, poti citi la umbra unui copac sau sa joci badminton pe aleile parcului. Atentie pozele sunt interzise in interior!

#ghid turistic Bucuresti, #ghid vizitare Bucuresti, #hotel bucuresti , #Ghid de calatorie