Vacanța în Grecia, mult mai scumpă ca anul trecut. Ce prețuri găsesc turiștii la mâncare, feribot sau șezlonguri

Luni, 06 Iunie 2022, ora 11:02
1066 citiri
Vacanța în Grecia, mult mai scumpă ca anul trecut. Ce prețuri găsesc turiștii la mâncare, feribot sau șezlonguri
În Grecia, turiștii români spun că au găsit prețuri mai mari față de anii trecuți FOTO Pixabay

Scumpirile din ultima perioadă, din întreaga Uniune Europeană, după creșterea prețurilor la petrol și la gaze naturale, au avut efect direct și asupra vacanțelor.

În Grecia, turiștii români spun că au găsit prețuri mai mari față de anii trecuți.

O turistă care a fost anul trecut în Thassos și dorește să revină, a întrebat pe Forum Thassos ce prțuri sunt, comparativ cu anii trecuți.

Oamenii i-au răspuns că, la plajă contra consumație poate fi folosit șezlongul și umbrela, însă au avut loc și scumpiri.

Feribot

Taxa pentru feribot în Thassos a fost mărită începând cu data de 1 iunie. Astfel, în loc de 4,5 euro, un adult plătește 5 euro in și spre Keramot.

Pe ruta Kavala - Prinos un adult plătește 6,5 euro.

Prețul pentru autoturisme pornește de la 19 euro, în funcție de dimensiuni.

Mâncarea, cu 10% mai scumpă

În ceea ce privește prețul pentru mâncare, în dezbaterile de pe Forum Thassos, oamenii spun că au sesizat scumpiri de aproximativ 10% față de anul trecut.

„Ce vreți oameni buni, toate s-au scumpit peste tot în lume. Și ce preturi am văzut pana acum, sunt chiar de bun simț pentru o insulă, repet, insulă, care are alte costuri față de continent.

Adică 8-9 euro un souvlaki sau un gyros la restaurant este foarte ok. Până și la noi în țară dai 5 6 7 euro pe o shaorma în firea ei...”, scrie cineva.

Altcineva spune că s-a scumpit și caracatița.

„S-au scumpit ceva prețurile la caracatiță, e cu 2 euro cel puțin în plus”, a transmis un alt turist. ...citeste mai departe despre "Vacanța în Grecia, mult mai scumpă ca anul trecut. Ce prețuri găsesc turiștii la mâncare, feribot sau șezlonguri" pe Ziare.com

#vacanta grecia, #thassos, #forum grecia, #scumpiri , #Stiri Vacanta