Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Vacanta > Stiri Vacanta
A   A   A

Crește numărul românilor care lucrează remote din locuri exotice. Câti bani dau pe un sejur în care muncesc

Crește numărul românilor care lucrează remote din locuri exotice. Câti bani dau pe un sejur în care muncesc
Peisaj din Madeira FOTO Pixabay
Pandemia a creat un nou tip de turist, turistul care lucrează ”de la distanţă” dintr-o destinaţie exotică. Un sejur remote în Madeira poate începe de la 1.500 euro de persoană şi include cazare şi transport, în Zanzibar preţul porneşte de la 2.000 euro de persoană, şi în Republica Dominicană de la 2.200 euro de persoană, pentru două săptămâni, arată datele touroperatorului Eturia.
Acest segment de călători este în creştere, însă în doi-trei ani poate deveni o direcţie de business, spun reprezentanţii companiei.


”După un an în care majoritatea angajaţilor au lucrat de acasă şi au experimentat un nou mod de a se organiza, acum, din ce în ce mai mulţi doresc să îşi „mute” biroul într-o destinaţie exotică. Astfel, Eturia primeşte din ce în ce mai multe cereri pentru vacanţe personalizate şi observă un nou trend în turism: sejururile cu laptopul pe plajă. Chiar dacă joburile remote erau un fenomen izolat pe piaţa muncii din România înainte de pandemie, se pare că 2020 a modificat mult lucrurile.

Oamenii îşi doresc să lucreze şi din afara casei sau biroului, orientându-se spre destinaţiile exotice care, odată cu introducerea charterelor, sunt mult mai accesibile”, arată compania.
Zborurile charter rămân în continuare un criteriu prioritar în alegerea vacanţei, alături de raportul dintre calitatea serviciilor şi tarif. Pentru un pachet cerut în acest sens, pretenţiile sunt simple: viteză bună la internet şi un fus orar apropiat celui din România.


În ceea ce priveşte preţurile, un sejur remote în Madeira, pentru o persoană poate începe de la 1.500 euro şi include cazare şi transport, în Zanzibar preţul porneşte de la 2.000 euro per persoană, iar daca turistul vrea în Caraibe, Republica Dominicană este o alternativă, sejurul aici poate fi achiziţionat cu 2.200 euro de persoană.

„Începând cu vara anului trecut, am început să primim, timid, solicitări pentru sejururi în destinaţii exotice, unde internetul să aibă o viteză bună, pentru ca turiştii să poată să lucreze, îmbinând astfel utilul cu plăcutul.

Solicitările pentru acest tip de sejururi au continuat să crească începând din martie, iar acum au atins un record la noi, în Eturia. Printre destinaţiile preferate pentru joburi remote se numără: Maldive, Seychelles, Zanzibar, Kenya şi Madeira, unde, pe lângă o conexiune bună la internet, un alt avantaj es ...citeste mai departe despre "Crește numărul românilor care lucrează remote din locuri exotice. Câti bani dau pe un sejur în care muncesc" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 25 August 2021, ora 14:54

 Articol citit de 346 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor