Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Vacanta > Stiri Vacanta
A   A   A

Românii care merg la schi în Austria vor plăti mai mult. Care sunt noile tarife

Românii care merg la schi în Austria vor plăti mai mult. Care sunt noile tarife
Pârtie de schi din Austria FOTO: Unsplash.com
Sunt mulți români care an de an preferă să meargă la schi în Austria, pentru că nimic nu se compară cu pârtiile de acolo, spun aceștia.
Însă din cauza scumpirii energiei electrice, ieșirea la schi din acest an va fi mult mai scumpă.

Operatorii din turism și din domeniul ospitalității sunt panicați de prețul abonamentului de schi expus de administratorii de pârtii: 64 de euro pe fiecare zi de schi, respectiv 304 euro pentru un skipass de 6 zile pentru un singur adult.

Unde poți să mergi în Austria

Kitzbühel este un oraș alpin medieval chiar lângă Innsbruck, renumit pentru cursa anuală de schi de la Hahnenkamm. Supranumită Strief, cursa este una dintre cele mai grele și provocatoare din lume.

Plin de magazine și cafenele boeme, orașul găzduiește și Muzeul Kitzbühel, unde poți afla mai multe despre istoria locală și despre artistul local Alfons Wade.

Orașul găzduiește 181 km de pârtii, iar un permis de schi zilnic te va costa 59,50 de euro. Există și câteva opțiuni interesante de après-ski, de la cocktail-baruri sofisticate, la cazinouri și piste de bowling. Aceasta ar putea fi stațiunea perfectă pentru tine dacă vrei să îți faci vacanța mai boemă.

Saalbach Hinterglemm, Austria
Situate în a doua zonă de schi ca mărime din Austria, Skicircus, Saalbach și Hinterglemm sunt două orașe interconectate care formează una dintre cele mai bune stațiuni din Alpi.

Cei 270 de km de pârtii înzăpezite sunt conectați prin 70 de teleschiuri, iar aici sunt câteva teleschiuri moderne, dar și câteva telegondole cu scaune încălzite.

Stațiunile gemene sunt, de asemenea, un loc ideal pentru începători, cu 90 de pârtii considerate ușoare. Un permis de schi zilnic costă 66 de euro în sezonul de vârf.

St Anton, Austria

Stațiunea de schi St Anton ocupă locul al patrulea, cu cele mai mari note online (de 4,8 din 5). Cu 302 km de pârtii, St Anton este o destinație obligatorie pentru schiorii profesioniști. Un permis zilnic de schi costă 64 de euro.

Satul în sine, supranumit „leagănul schiului alpin”, plin de tradiții specifice țării. Dar nu te lăsa păcălit de această imagine tradițională pentru că locul are și multe baruri și cluburi în care poți petrece până dimineață.

Zell Am See

Priveliștea spectaculoasă a lacului, înconjurat de vârfurile montane acoperite cu zăpadă, poate fi copleșitoare pentru schiori, care pot avea probl ...citeste mai departe despre "Românii care merg la schi în Austria vor plăti mai mult. Care sunt noile tarife" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 14 Noiembrie 2022, ora 23:41

 Articol citit de 688 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor