Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Vacanta > Stiri Vacanta
A   A   A

Restricții rutiere în București. Pe unde nu ai voie cu mașina în weekend

Restricții rutiere în București. Pe unde nu ai voie cu mașina în weekend
Şoseaua Kiseleff şi str. Jean Louis Calderon devin pietonale FOTO: Facebook
Programul „Străzi deschise” se extinde în weekendul 30-31 iulie într-o nouă zonă centrală a Capitalei şi cuprinde, pe lângă traseele bine-cunoscute de pe Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff, şi str. Jean Louis Calderon, pe segmentul cuprins între str. Batişte şi str. C.A. Rosetti.
„Străzi deschise - Bucureşti, Promenadă urbană” se desfăşoară în perioada aprilie-octombrie 2022 şi propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare.

Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului. Proiectul a avut loc până acum în zona centrală, dar şi în sectoarele 1, 4 şi 6, iar în acest weekend „Străzi deschise” se extinde şi în sectorul 2, într-o nouă zonă centrală.

Programul artistic de pe traseele pietonale ale evenimentului, „Străzi deschise” se desfăşoară cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Bucureşti.

Proiectul „Străzi deschise” este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti şi creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti - în calitate de operatori zonali.

Zone pietonale / Străzi deschise 30-31 iulie 2022, între orele 09:00 şi 22:00:

• Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
• Şoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu şi str. Monetăriei;
• Str. J.L. Calderon între str. Batişte şi C.A.Rosetti (Sectorul 2).

Programul artistic din acest weekend la „Străzi deschise” include o nouă călătoriei urbană cu Tramvaiul Bookureşti, care o are ca invitată pe Nora Iuga şi pe violoncelistul Mihail Grigore, spectacole de teatru de păpuşi prezentate de Teatrul de Animaţie Ţăndărică, momente de magie, spectacole de street dance (prezentate de ARCUB & Asociaţia Challenge Arts), instalaţia participativă „De ce iubeşti Bucureşti” pe faţada Magazinului Muzica şi o lecţie interactivă de istorie care va avea loc în faţa Muzeului Naţional de Istorie a Român ...citeste mai departe despre "Restricții rutiere în București. Pe unde nu ai voie cu mașina în weekend" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Vineri, 29 Iulie 2022, ora 14:59

 Articol citit de 827 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor