Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Vacanta > Stiri Vacanta
A   A   A

Cât te costă un weekend prelungit la schi în plin sezon. România versus Bulgaria

Cât te costă un weekend prelungit la schi în plin sezon. România versus Bulgaria
Pârtiile de schi sunt asaltate de turiști în fiecare weekend FOTO Unsplash
Românii au luat cu asalt pârtiile de schi încă de când a început sezonul, iar stratul considerabil de zăpadă de la munte este în favoarea lor.
Cum perioada concediilor de sărbători a trecut, mulți optează pentru weekenduri prelungite. În aceste condiții, în teorie, sunt avantajați de stațiunile montane din România, dar aici intervine traficul infernal, în special pentru bucureșteni, care ajung să piardă ore în șir în mașină pe Valea Prahovei. Alții se duc, în schimb, în Bulgaria, unde prețurile sunt ceva mai mici decât în România în această perioadă de vârf a sezonului.

Cât te costă un weekend prelungit la schi în Bulgaria

Cele mai populare stațiuni de schi din Bulgaria sunt Bansko, Borovets și Pamporovo.

Bansko se află la 505 kilometri de București, iar drumul cu mașina durează circa șapte ore și jumătate. Este cea mai modernă stațiune de schi din Bulgaria, situată la 160 de kilometri de capitala Sofia. Lungimea totală a pârtiilor este de 70 de kilometri, iar cel mai lung traseu de schi are 16 kilometri. Traseele se adresează atât începătorilor, cât și profesioniștilor. De exemplu, Shiligarnika și Plata North sunt perfecte pentru începători, Tomba se adresează experților, iar Todorka, Chalin Valog West, Old piste și Chalin Valog East au o dificultate medie.

Am ales intervalul 28 - 31 ianuarie, adică trei nopți și patru zile, de vineri până luni, pentru doi adulți.

Pentru a sta la un hotel de patru stele, cu mic dejun și cină incluse, ar trebui să scoateți din buzunar 1.842 de lei. Cazarea la un hotel de trei stele costă 1.102 lei, iar pentru a închiria un apartament cu două camere ar trebui să plătiți 933 de lei.

Borovets este situată la 467 de kilometri de București, la un drum cu mașina de aproximativ șapte ore. Se află în Munții Rila, fiind a doua cea mai mare stațiune montană din Bulgaria. Iernile sunt blânde, dar cu multă zăpadă, iar ianuarie este cea mai friguroasă lună, media temperaturii fiind de 4,8 grade Celsius. În mod normal, pârtiile sunt acoperite cu zăpadă de la jumătatea lunii decembrie și până în aprilie.

Sunt, în total, 58 de kilometri de pârtie, ce diferă ca dificultate și lungime, dar cele mai cunoscute sunt cele din regiunea Yastrebec deoarece majoritatea competițiilor de anvergură au loc aici. De exemplu, Cupa Mondială de Schi Alpin s-a organizat de două ori în această regiune.

Borovets a ...citeste mai departe despre "Cât te costă un weekend prelungit la schi în plin sezon. România versus Bulgaria" pe Ziare.com
Facebook ShareTweet
 Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 23:03

 Articol citit de 396 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor