Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Vacanta > Stiri Vacanta
A   A   A

Top 10 atracții turistice inedite în Insula Creta

Top 10 atracții turistice inedite în Insula Creta
Creta FOTO: unsplash.com
Insula Zeilor sau Insula Soarelui cum i se mai spune, Creta reprezinta o destinatie turistica pe care o indragesc turisti de toate varstele, pentru ca este o perla a Greciei, unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poti vizita in vechea Elada.
Creta este situata in zona estica a Marii Mediterane, fiind asezata intre 3 continente: Europa, Asia si Africa. De aceea se regasesc aici influentele multor culturi, iar arhitectura si traditiile locale ofera atractii turistice inedite, despre care poti afla in continuare:

1. Portul vechi din Chania

Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula este Chania, Grecia fiind renumita pentru porturile sale traditionale, care pastreaza farmecul marinelor cu vase pescaresti si aduc laolalta turisti si localnici, in fata unui pahar de ouzo, pentru a admira apusurile superbe.

2. Oraselul Rethymno

Stradute inguste care formeaza un adevarat labirint, flori la ferestre si oameni primitori, Rethymno este locul unde tihna si voia buna se intalnesc pentru a oferi o stare de vacanta tot timpul anului.

3. Manastirea Arkadi

Grecia este patria ortodoxiei, iar lacasurile de cult din Creta sunt printre cele mai interesante, mai ales Manastirea Arkadi, care dateaza din secolul al XVI-lea si reprezinta un simbol al rezistentei crestine in timpul ocupatiei otomane.

4. Satul parasit din canionul Mili

O atractie turistica inedita din Creta este asezarea parasita inca din anii '70, aflata intr-un canion impresionant, unde casele pustii sunt acoperite de vegetatie mediteraneana, iar fauna de aici este diversa si interesanta.

5. Ruinele asezarilor antice Elefterna si Phaistos

Ce-ar fi Grecia fara istorie si vestigii antice? Creta nu face exceptie, iar cele mai deosebite atractii de acest tip sunt asezarile stravechi Elefterna si Phaistos, cu ruine raspandite in padurile de tamarisc si chiparos.
6. Mica Venetie din Creta - satul Chromonastiri

Influentele venetiene sunt vizibile pretutindeni in Creta, dar pot fi admirate in toata splendoarea lor prin vizitarea micului sat Chromonastiri, unde arhitectura caselor este senzationala, iar atmosfera aminteste de asezarile pitoresti din Sicilia.

7. Canionul Samaria si muntii albi Lefka Ori

Cea mai interesanta formatiune carstica din Creta se afla in muntii Lefka Ori: este vorba despre Samaria, parc national si rezervatie a biosferei, unde se afla unul dintre cele mai lungi canioane din Europa, cu o lungime de aproape 18 km.

8. Laguna Balos

Albastrul ireal al apei marii face ca Laguna Balos sa fie denumita Paradisul turcoaz, si este una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, care ofera peisaje unice in orice anotimp.

9. Frangocastello

Fortareata din Insula Creta pazeste de veacuri Insula Zeilor si are o istorie tumultoasa, care incepe in anii 1300 cu ocupatia venetiana, continua cu perioada otomana si pastreaza in zidurile ei trecutul glorios al acestor meleaguri.

10. Rezervatia naturala Elafonisi

Cand vine vorba despre atractii inedite in Insula Creta, nu poate sa lipseasca minunata plaja cu nisip roz, care s-a format in sute de ani din coralii macinati de valurile furioase ale marii. Elafonisi este un loc mirific, unde culorile Greciei sunt prezente in toata splendoarea lor, pentru a le oferi turistilor peisaje de vis si amintiri de neuitat.

Creta este o destinatie turistica excelenta, iar diversitatea atractiilor naturale si culturale o situeaza printre cele mai frumoase insule din Grecia, care merita vizitata in orice anotimp.

Facebook ShareTweet
 Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 15:45
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 517 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor