Vacanță în Grecia. Unde te duci în funcție de nevoi: relaxare în familie, distracție, sau cea mai romantică insulă

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 04:00
670 citiri
Vacanță în Grecia. Unde te duci în funcție de nevoi: relaxare în familie, distracție, sau cea mai romantică insulă
Santorini, considerată cea mai romantică insulă din Grecia FOTO Unsplash

Grecia este una dintre destinațiile favorite ale românilor și nu numai, iar printre șirul lung de avantaje se numără și diversitatea.

Astfel, Republica Elenă răspunde nevoilor tuturor turiștilor, fie că discutăm despre familii cu copii ce doresc liniște și relaxare, fie că e vorba despre grupuri de tineri ce vânează viața de noapte.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a oferit pentru Ziare.com exemple de locuri pentru care pot opta turiștii în Grecia în funcție de nevoile și dorințele acestora.

Familii cu copii

”Pentru familii cu copii mare parte a locațiilor din Grecia sunt dedicate. Avem regiunea Halkidiki, Thassos, pentru cei cu buget ceva mai mic avem Paralia Katerini și Olympic Beach și apoi avem insulele grecești precum Rhodos, Creta, Corfu, Zakynthos, Kos, Skopelos, Skiathos sunt foarte bune pentru familiile cu copii. În anumite insule precum Corfu și Zakynthos se poate ajunge și cu mașina sau cu autocarul, pe cele din Marea Egee în general se ajunge cu avionul, dar cursele sunt scurte, de o oră, o oră și ceva, deci ideale pentru familiile cu copii.

Grecii nu sunt concentrați mult pe all inclusive, dar se găsesc și astfel de hoteluri, de exemplu în Halkidiki, în zona Olympic Beach. Se găsesc câteva în mai toate zonele, dar mai puține decât la turci sau la bulgari”, spune Traian Bădulescu.

Viață de noapte și distracție

”Pentru distracție și viață de noapte, deși e mai scump, Mykonos e insula numărul unu, ”Ibitza Greciei”. În foarte multe insule și regiuni ale Greciei sunt oportunități de distracție. Cluburi sunt și în Halkidiki, în insule precum Rhodos, Creta, Paralia Katerini, Olympic Beach”, sunt sugestiile consultantului în turism.

Turism cultural

”Avem categoria celor care aleg circuite în Grecia, nu neapărat sejururi statice. Sunt circuite care integrează nordul Greciei și regiunea Tracia. Pentru turism cultural recomand Thessaloniki și se poate vizita și Halkidiki. Avem circuite culturale care vizează și Atena și ajung și în Peloponez. O alternativă la sejururi, vara, este cea a circuitelor europene, iar Grecia este o astfel de destinație. Includem și Creta, dar și Rhodos, unde poți vizita în orașul vechi Cetatea Cavalerilor Ioaniți”, mai spune Traian Bădulescu.

Pelerinaje

”Turismul de tip pelerinaj este foarte dezvolta ...citeste mai departe despre "Vacanță în Grecia. Unde te duci în funcție de nevoi: relaxare în familie, distracție, sau cea mai romantică insulă" pe Ziare.com

#vacanta grecia, #vacanta familie grecia, #destinatii distractie grecia, #plaje salbatice grecia, #pelerinaje grecia , #Stiri Vacanta