Cum se vor scumpi vacanțele în 2022, după explozia prețurilor provocată de pandemie și criza energiei

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 11:35
721 citiri
Cum se vor scumpi vacanțele în 2022, după explozia prețurilor provocată de pandemie și criza energiei
Creșterile de prețuri din ultima prioadă se vor vedea și în prețurile vacanțelor FOTO Pixabay

Creșterile de prețuri din ultima prioadă se vor vedea și în prețurile vacanțelor.

Cristian Pandel, proprietar şi CEO al Christian Tour, este de părere că pachetele de vacanţă s-ar putea scumpi ca urmare a creşterii costurilor furnizorilor: cazare, zboruri, servicii la sol.

Întrebat cum fluctuează preţurile pachetelor de vacanţă faţă de anul trecut, el a răspuns că, ”independent de voinţa noastră ca touroperator, tarifele pachetelor de vacanţă vor suferi unele majorări datorate creşterii costurilor furnizorilor (cazare, zboruri, servicii la sol, etc.).”

Proprietarul Christian Tour a explicat şi cum s-a schimbat în pandemie comportamentul turiştilor.

”Cu siguranţă că pandemia a adus unele modificări la nivel de comportamente de cumpărare, inclusiv în ceea ce priveşte turismul. Un prim aspect pe care l-am observat în anul 2021 a fost acela că turiştii au ales unităţi de cazare mai bine cotate, ceva mai scumpe, dar care asigurau condiţii mai bune. Astfel, a existat o creştere a coşului mediu de cumpărături în ceea ce priveşte vacanţele. Aceasta creştere fiind explicată şi de faptul ca mai mulţi turişti au optat de asemenea pentru vacanţele cu avionul, în detrimentul celor cu autocarul. Ȋn al doilea rând, ȋn 2021 se observă o preferinţă pentru achiziţia vacanţelor mai aproape de data călătoriei şi nu cu foarte multe luni ȋnainte. Ȋnsă acest aspect pare să se estompeze ȋn acest an, iar românii să revină ȋn 2022 la obiceiurile de cumpărare ȋn regim Early Booking, de dinainte de pandemie. Nu ȋn ultimul rând, observăm o creştere a interesului pentru ȋncheierea de poliţe de asigurare storno şi medicale, cu acoperire Covid, pentru cazurile ȋn care turiştii nu mai pot călători”, a mai spus Cristian Pandel.

Altfel, cu toate că există unele condiţii speciale de călătorie şi intrare ȋn majoritatea ţărilor căutate de turiştii români, nu există nicio destinaţie care să nu primească deloc turişti.

”Un caz mai aparte este doar Israelul, care a fost mereu ȋn topul căutărilor turiştilor noştri, dar care până nu de curând nu primea turişti străini. Din ultimele informaţii, se pare că va exista o deschidere parţială, cu nişte condiţii de călătorie ceva mai drastice, dar se va permite accesul din nou, precizează Pandel.

Mai sunt unele destinaţii mai ȋndepărtate (de exemplu Bali, Indonezia) unde nu se poate călători la ...citeste mai departe despre "Cum se vor scumpi vacanțele în 2022, după explozia prețurilor provocată de pandemie și criza energiei" pe Ziare.com

#cresteri preturi, #vacante, #vacante scumpe romania, #agentii de turism , #Stiri Vacanta