Află adevărul de la specialiștii noștri: Cât rezistă cu adevărat fațetele dentare?

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 18:03
907 citiri
Află adevărul de la specialiștii noștri: Cât rezistă cu adevărat fațetele dentare?
fatete dentare FOTO: hobclinic.ro

Ai auzit foarte multe păreri contradictorii și ai citit pe această temă, dar singura părere avizată este cea a medicului stomatolog specializat în estetică dentară.

Adevărul este că fațetele dentare sunt extrem de durabile. Din vasta noastră experiență în domeniu, deși fațetele dentare sunt foarte subțiri, acestea pot rezista la uzură la fel ca smalțul natural al dinților. Sunt rezistente la pete și crăpături, pentru a vă ajuta să aveți un zâmbet funcțional și durabil.

Mai mult de atât, fațetele dentare nu vor afecta modul în care vă folosiți dinții naturali. Deoarece furnirul în esență vă acoperă dinții reali, sunt considerați un tratament cosmetic și nu vor afecta funcția dinților. Furnirurile vă pot ajuta să vă faceți zâmbetul mai rezistent la daune și pătarea, totuși.

Nu ne permitem să afirmăm lucruri fără convingere totală. Pacienții noștri fideli au încredere în echipa noastră medicală pentru îngrijirea orală a întregii familii, astfel încât trebuie să le oferim soluții sigure, pe termen lung, cu o estetică deosebită.

Fațetele dentare pot dura peste un deceniu

Cel mai des utilizat tip de fațete dentare sunt fațetele ceramice, care pot dura între 10 și 20 de ani, cu îngrijirea dentară adecvată. Mulți pacienți își vor purta fațetele timp de cel puțin 15 ani.

Materialele compozite pot fi, de asemenea, utilizate pentru a realiza fațete dentare, cu toate acestea, ceramica creează un aspect mult mai natural și uniform al zâmbetului.

Fațetele din compozit sunt mai accesibile, dar au și o durată de viață mai scurtă, în medie de patru până la opt ani.

Este bine de știut faptul că, deși fațetele dentare sunt rezistente la decolorare, se pot păta în timp și pot suferi daune, mai ales dacă nu îți pasă de zâmbetul tău prin periajul zilnic, folosirea aței dentare, și vizite regulate la dentist.

Dacă vei avea grijă de fațetele dentare, o să te bucuri că investiția ta durează mai mult decât un deceniu și poate chiar doi!

Cum mărești durata de viață a fațetelor tale dentare

Doar pentru că fațetele dentare pot dura ani și ani, nu înseamnă că poți neglija dinții. Va trebui realizezi igiena dentară și să utilizezi ața dentară în mod corect și regulat.

Dacă practici un sport, ar trebui să investești într-o gutieră personalizată pe care să o porți pe durata activităților sportive, pentru a-ți proteja zâmbetul în caz de accidentări.

De asemenea, ar trebui să eviți orice practici și obiceiuri dăunătoare pentru dinții tăi, precum rosul capacelor de pix sau a creioanelor, mestecarea de gheață, covrigi tari sau dropsuri.

Durabilitatea și longevitatea fațetelor dentare depinde în foarte mare măsură de cât de bine îți îngrijești dinții, dar și de aplicarea corectă a fațetelor, deci este importantă alegerea unui medic bun, care utilizează materiale performante și echipamente medicale moderne.

Vizitarea medicului dentist pentru consulturi regulate și igienizări profesionale te va ajuta, de asemenea, să prelungești viața fațetelor tale, menținându-ți zâmbetul puternic și sănătos și evaluând starea fațetelor în mod regulat.

Fațetele dentare pot fi alegerea potrivită pentru zâmbetul tău, dar după ce noi îți vom transforma zâmbetul, numai tu poți dicta durata de viață a fațetelor tale, prin respectarea tuturor indicațiilor medicului.

Te așteptăm în clinica noastră de estetică dentară și facială House of Beauty Clinic. Abia așteptăm să îți construim zâmbetul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna!

Pentru programări, îți stăm la dispoziție la numărul de telefon +40 755 354 555.

#fatete dentare, #fatete, #dinti , #Stiri Viata sanatoasa