Iubitorii anumitor alimente gustoase primesc vești dramatice: Risc cu 43% mai mare de a face demență

Vineri, 29 Iulie 2022, ora 05:32
762 citiri
Iubitorii anumitor alimente gustoase primesc vești dramatice: Risc cu 43% mai mare de a face demență
Alimentele tip fast food produc un risc cu 43% mai mare de dementa FOTO: Daily Mail

Un studiu efectuat de un grup de oamenii de știință de la Universitatea de medicină din Tianjin pe mai mult de 70.000 de persoane din Marea Britanie, a dezvăluit faptul că participanții care au consumat mai multe alimente procesate de tip fast food au avut un risc cu 43% mai mare de a se îmbolnăvi de demență față de ceilalți, ce au avut o dietă sănătoasă.

Dacă consumați multe alimente procesate de tip fast food, băuturi carbogazoase, chipsuri și prăjituri, acest fapt nu este doar dăunător taliei, dar provoacă și boli mintale la bătrânețe, precum demență și Alzheimer, potrivit Daily Mail.

Studiul realizat de experții de la Universitatea de medicină Tianjin din China a urmărit peste 70.000 de persoane din Marea britanie, de vârstă medie (de peste 55 de ani) timp de un deceniu, pentru a încerca să evidențieze efectele unei diete bogate în gustări ultraprocesate.

Cât trebuie să mergi zilnic pentru a reduce riscul bolilor de inimă cu 30% VIDEO

Fanaticii acestor mâncăruri tip fast food au avut cu 43% șanse mai mari să aibă un declin cognitiv de memorie semnificativ, comparativ cu cei care au mâncat mai puține astfel de alimente și au avut o dietă sănătoasă bazată pe legume, fructe, lapte, pește și cereale.

Iubitorii alimentelor ultraprocesate tip fast food consumau în medie 810 grame de astfel de mâncăruri, masa echivalentă a 3,5 Big Mac-uri. Trebuie specificat faptul că alimentele ultraprocesate tip fast food sunt bogate în grăsimi, zahăr, sare și sărace în proteine și fibre și conțin coloranți artificiali, îndulcitori și conservanți, toți nocivi pentru oraganismul uman.

Descoperire epocală a cercetătorilor: S-a găsit o metodă de a prezice cutremurele VIDEO

Participanții la studiu au fost împărțiti în 4 categorii, în funcție de dieta lor alcătuită din alimente ultraprocesate, variind de la 225 de garme pe zi până la cea mai mare cantitate de 814 grame pe zi.

Niciunul dintre participanții la studiu nu a avut demență la începutul cercetării. După un deceniu, 518 persoane au fost diagnosticate cu demență. Cercetătorii au observat că fiecare creștere cu 10% a consumului zilnic de alimente ultraprocesate de tip fast food a dus la un risc mărit cu 25% de demență. ...citeste mai departe despre "Iubitorii anumitor alimente gustoase primesc vești dramatice: Risc cu 43% mai mare de a face demență" pe Ziare.com

#alimente fast food, #risc dementa, #alimente procesate, #alimente procesate nesanatoase, #alimente procesate efecte, #dementa cauze , #Stiri Viata sanatoasa