Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Viata sanatoasa > Stiri Viata sanatoasa
A   A   A

Cât costă aparatul dentar și ce beneficii îți oferă pe termen lung?

Cât costă aparatul dentar și ce beneficii îți oferă pe termen lung?
FOTO: unsplash.com
Vrei să ai din nou o dantură frumoasă, bine aliniată, care să te ajute să ai o masticație corectă și datorită căreia să poți mânca și zâmbi nestingherit?
Descoperă cat costa aparatul dentar, dar și care sunt avantajele de care te bucuri astfel pe termen lung! Este vorba despre o soluție practică, modernă și eficientă, la care poți apela dacă unul sau mai mulți dinți ți s-au strâmbat pe cale naturală sau dacă ai suferit un accident.

Cât costă aparatul dentar și ce variante ai la dispoziție?

Cu siguranță te întrebi cât costă aplicarea unui aparat dentar, însă în acest sens trebuie să știi că ai mai multe variante la dispoziție. De exemplu, poți alege dintre:

 • aparat metalic – acest dispozitiv ortodontic este fix și este format din brackeți care se așează pe dinți. Rezultatele finale apar după aproximativ 2 ani, timp în care este important să mergi la doctor o dată la 4 – 7 săptămâni;
 • aparat mobil – dispozitivul funcțional este realizat din silicon și este recomandat atât pentru dentiția de lapte, cât și pentru cea mixtă, dar și pentru dentiția definitivă. Printre beneficiile de care ai parte când apelezi la această soluție se numără: reeducarea funcției maxilarelor, ghidarea erupțiilor dentare, relaxarea musculaturii, precum și reeducarea respirației nazale;
 • aparat mobilizabil – realizat din acrilat, unimaxilar, acest aparat dentare are elemente de ancorare care te ajută să corectezi frumos disarmoniile dentare.

Fiecare dintre aceste aparate dentare au prețuri diferite, pe care medicul ți le poate oferi în funcție de modul în care se prezintă dantura ta, dar și de complexitatea lucrării necesare în vederea obținerii rezultatelor dorite.

Când este recomandat să porți un aparat dentar?

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni au început să poarte aparate dentare pentru a-și corecta și proteja dantura. Din punct de vedere medical, această soluție este recomandată, însă, în următoarele situații:

 • ai dinți înghesuiți, care au crescut inestetic în timp;
 • te confrunți cu spațiere excesivă;
 • ai ocluzie adâncă, încrucișată sau inversă.

Este dureroasă procedura de aplicare a aparatului dentar?
La fel ca orice altă procedură realizată la nivelul danturii, aplicarea aparatului dentar presupune un ușor disconfort, însă nu trebuie să-ți faci griji. Medicul ortodont lucrează atent, astfel încât să-ți ofere rezultatele dorite fără să te confrunți cu un nivel ridicat de durere.

Cum trebuie să procedezi după ce ai deja un aparat dentar?

Pe lângă faptul că vizitele la medicul de specialitate sunt obligatorii o dată la 4 – 7 săptămâni atunci când porți aparat dentar, este important să știi care sunt măsurile de precauție pe care trebuie să ți le iei pentru a obține din nou o dantură perfect aliniată:

 • ai grijă la tipurile de alimente pe care le consumi (evită alimentele foarte tari, pe care trebuie să le mesteci mult, așa cum sunt alunele, nucile sau carnea tare);
 • evită băuturile foarte reci ori foarte calde;
 • curăță-ți dinții după fiecare masă, astfel încât resturile de mâncare să fie eliminate dintre brackeți.

Beneficii

Purtarea unui aparat dentar îți aduce pe termen lung o varietate de beneficii semnificative:

 • îți corectezi dantura;
 • vei avea dinți mai albi și mai frumoși din punct de vedere estetic;
 • poți alege dintre mai multe tipuri de aparate dentare;
 • ai mereu parte de susținere din partea medicului ortodont.

FamilyDent îți pune la dispoziție servicii medicale de top, indiferent de problema pe care o ai. De la cel mai bun implant dentar, până la aplicarea unui aparat dentar de top, precum și rezolvarea cariilor – iată doar câteva dintre motivele pentru care nu trebuie să eziți să soliciți ajutor!

Date de contact:
Email: info@familydent.ro
Telefon: 0745080015 / 0745080016
Facebook ShareTweet
 Vineri, 17 Iunie 2022, ora 18:03
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 689 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor