Cele mai performante aparate de sport pe care le poți utiliza acasă

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 15:33
580 citiri
Cele mai performante aparate de sport pe care le poți utiliza acasă
fitness FOTO: shutterstok.com

Chiar dacă timpul nu este mereu de partea ta, atunci când vrei să faci sport, nu înseamnă că trebuie să excluzi automat mișcarea din programul săptămânal.

Chiar și cu o agendă încărcată, poți găsi cel puțin 30 de minute pe zi pentru antrenamentele tale preferate, nicăieri altundeva decât în confortul propriului tău cămin. Iată un top al celor mai performante aparate de sport pentru acasă:

1. Bandă de alergat

O banda de alergat este binevenita in casa oricui, permițând un cadru optim pentru mișcare de tip cardio, fără a mai fi necesară deplasarea în parcul din apropiere, sau la sala de antrenamente. Banda de alergat îți oferă șansa de a face sport chiar și atunci când afară plouă, ninge, este frig sau s-a înnoptat.

Alege o bandă pentru alergat ce ocupă un spațiu optim în perimetrul unei zone din casă. Pentru a afla dimensiunile sale, citește cu atenție informațiile prezente în pagina online a produsului de care ești interesat.

Tot din informațiile respective mai poți afla nivelul de compactare al benzii, eficiența energetică pe care produsul respectiv o oferă, programele de coaching cu care este prevazută, precum și viteza maximă sau nivelul de inclinație maxim pe care le atinge.

2. Steppper

Stepper-ul este un produs de fitness cardio ce îți permite să lucrezi mușchii prezenți în zona inferioară a corpului: mușchii fesieri, coapsele și gambele. De asemenea, mișcarea pe care o propune un stepper stimulează sistemul cardiovascular, așadar, fluxul de oxigen din sânge spre zonele vitale ale corpului.

Acest aparat de sport este cât de se poate de ergonomic și poate fi depozitat într-un loc ce nu este expus tranzitului din casă, după ce ai încheiat sesiunea de antrenamente. Alege un stepper cu un număr variat de funcții, pentru o ajustare optimă a: frecvenței mișcării, duratei sesiunii, numărului de repetări / serie, caloriilor consumate etc.

3. Bicicleta de fitness

În privința efortului depus în timpul unei sesiuni de mișcare, eficienței lor și numărului de grupe musculare lucrate, bicicletele de fitness se situează aproximativ pe aceeași poziție cu benzile pentru alergat. Se împart în două categorii distincte: biciclete de fitness staționare și biciclete de fitness eliptice. Cele din urmă sunt o combinație între stepper și bicicleta clasică.

Sunt utile pentru persoanele care își doresc să pedaleze săptămânal, însă timpul sau vremea nu le permit exprimarea acestei pasiuni în aer liber. De asemenea, sunt ideale pentru persoanele aflate într-o etapă de recuperare, în urma unei probleme medicale.

Este important de precizat faptul că pedalarea pe o bicicletă fitness reprezintă, totodată, o sesiune de încălzire ideală a organismului, ce poate preceda un antrenament fizic mult mai complex, așa cum sunt cele specifice sporturilor de contact, înotului, fotbalului etc

Beneficii asigurate de utilizarea unei biciclete fitness: întărirea sistemelor cardiovascular și pulmonar, întărirea mușchilor din zona membrelor inferioare, arderea semnificativă a caloriilor, obținerea unui tonus mental excelent, precum și a unui somn mult mai bun.

4. Trambulină cardio

Acest produs pentru practicarea indoor a mișcării de tip cardio reprezintă o soluție de bază, convenabilă ca preț, ergonomică, dar care nu prezintă o paleta de funcții la fel extinsă, comparativ cu celelalte produse până în acest moment.

Trambulina îți permite doar să ajustezi puterea unei sărituri, însă asta nu înseamnă că acest tip de mișcare este unul mai puțin solicitant. Dimpotrivă, o sesiune de sărituri de 5-10 minute implică un efort ce poate fi mai ridicat, față de pedalat sau alergat pe același interval de timp.

Această soluție de fitness acasă stimulează dinamica sistemului cardiovascular și susține efortul întregului organism de a arde un număr ridicat de calorii. De asemenea, săriturile pe trambulină tonifiază mușchii membrelor inferioare, abdomenul și mușchii fesieri, deoarece mișcările specifice implică un control foarte bun și o încordare constantă a masei musculare.

5. Aparat de vâslit

Încă o modalitate foarte bună de a face mișcare acasă este utilizarea unui aparat pentru vâslit. Mișcările realizate cu ajutorul acestuia reproduc cele realizate de canotori, implicând astfel grupele musculare de pe întreaga suprafață a corpului: mușchii picioarelor, mușchii brațelor, mușchii spatelui, mușchii umerilor și mușchii abdominali.

În timpul unei sesiuni de o oră, aparatul fitness de vâslit îți permite să arzi până la 700 de calorii. Alege un produs cu un număr variat de moduri pentru antrenament, astfel încât să poți alterna exercițiile realizate la acesta, în decursul unei săptămâni. Comandă un produs ce poate fi compactat cu ușurință și pe care îl poți monta la loc extrem de simplu.

Tu ce alte soluții pentru antrenament fitness acasă ai la dispoziție, astfel încât programul tău de antrenamente să nu fie influențat de vremea urâtă de afară, timpul de care dispui sau închiderea temporară a sălilor la care obișnuiești să mergi, din cauza restricțiilor sanitare?

#sport, #fitness, #banda de alergat , #Stiri Viata sanatoasa