Cum alegi o clinica de chirurgie care sa ofere servicii de calitate?

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 12:34
699 citiri
Cum alegi o clinica de chirurgie care sa ofere servicii de calitate?
chirurgie FOTO: pexels.com

Operatiile chirurgicale sunt interventii medicale complexe, care pot fi asociate uneori cu complicatii. Deoarece aceste interventii sunt, in general, dureroase si presupun o recuperare dificila, multi pacienti se tem sa treaca printr-o astfel de experienta. Clinicile private de chirurgie ofera mai multe avantaje pacientilor, mai ales in ceea ce priveste diversitatea metodelor chirurgicale, implicarea personalului si conditiile de spitalizare. Daca vrei sa te operezi intr-o clinica privata, probabil ca ti se pare destul de dificil sa alegi clinica potrivita. Iata de ce trebuie sa tii cont, pentru a alege o clinica de chirurgie care ofera servicii de calitate.

Tine cont de tipul de chirurgie

Bineinteles ca trebuie sa tii cont de afectiunea de care suferi, atunci cand alegi clinica de chirurgie - chirurgie bariatrica, neurochirurgie, chirurgie vasculara etc. (vezi interventii chirurgicale in Iasi). De asemenea, daca iti doresti o interventie chirurgicala minim invaziva, asigura-te ca centrul medical practica astfel de proceduri. De asemenea, clinicile trebuie sa fie acreditate pentru a le practica.

Alege in functie de medici

Medicii din sistemul medical de stat lucreaza si in clinicile private. Asa ca, daca ai discutat deja cu un medic sau daca ti-a fost recomandat un medic si ti-ar placea sa efectueze el interventia, poti apela la clinica privata unde acesta activeaza. Reputatia medicului conteaza mai mult decat reputatia clinicii.

Echipamentele - un criteriu important

Echipamentele sunt un criteriu de care sa tii cont atunci cand alegi clinica de chirurgie. De obicei, pe site-urile oficiale ale clinicilor private sunt prezentate dotarile acestora. Echipamentele de ultima generatie sunt un plus, cand vine vorba de servicii medicale de calitate.

Varietatea investigatiilor

Este important ca setul complet de investigatii necesare sa fie realizat in cadrul clinicii. Astfel, nu va fi nevoie sa mergi in mai multe cabinete sau laboratoare, pentru a efectua investigatii.

Cere detalii despre conditiile de spitalizare

Conditiile de spitalizare sunt importante cand vine vorba de o interventie chirurgicala. Cere detalii personalului clinicii cu privire la numarul de persoane internaate in salon, existenta unei toalete private in salon si orice alte informatii despre spitalizare. Daca ai cunostinte care au fost internate in clinica respectiva, ai putea cere informatii neoficiale in legatura cu acest aspect. De obicei, conditiile de spitalizare in sistem privat sunt favorabile.

Tine cont de buget

Trebuie sa ceri informatii despre costul total al serviciilor medicale, pentru a afla daca ti le permiti din punct de vedere financiar. Compara preturile mai multor clinici si stabileste apoi care este mai convenabila. Tine cont ca cel mai scump nu inseamna intoteauna cel mai bun, iar cel mai ieftin ar putea insemna si dezavantaje.

Informeaza-te despre rata de succes

Rata de succes al interventiilor chirurgicale este un criteriu important pe care sa il ai in vedere, la fel si rata complicatiilor. Clinicile medicale de calitate mentioneaza aceste detalii pe paginile oficiale. Daca te poti informa din surse neoficiale, nu ezita sa ceri informatii despre prezenta/absenta infectiilor nosocomiale in centrul medical.

Citeste recenziile pacientilor

Experienta altor pacienti in clinica respectiva sau cu un anume medic iti spune mult mai multe decat crezi. Cauta recenziile acestora pe paginile de socializare ale clinicilor, pe site-urile oficiale ale acestora sau pe forumuri. Daca ai cunostinte care au fost pacienti in clinica respectiva, le poti cere parerea.

Programeaza-te la o consultatie

Decizia finala o poti lua abia dupa ce vorbesti personal cu medicul. Cere-i detalii despre procedura si despre perioada de recuperare. Modul in care medicul interactioneaza cu pacientul reprezinta un aspect foarte important in ceea ce priveste calitatea actului medical. Odata ce vei merge in clinica, vei interactiona si cu restul personalului. Alege clinica in care esti tratat cu respect si in care te simti in largul tau.

Asadar, alege o clinica de chirurgie care sa iti atinga asteptarile cu privire la aspectele prezentate, iar astfel te asiguri ca serviciile medicale oferite sunt de calitate.

#chirurgie, #chirurgie iasi, #medici chirurgi , #Stiri Viata sanatoasa