Cum să îți protejezi ochii dacă petreci mult timp în fața calculatorului

Luni, 27 Februarie 2023, ora 18:44
414 citiri
Cum să îți protejezi ochii dacă petreci mult timp în fața calculatorului
FOTO: pexels.com

Când petreci mult timp în fața calculatorului trebuie să te asiguri că acorzi protecția necesară ochilor pentru a preveni vederea neclară, oboseala sau apariția durerilor de cap. Cu ochelari de protecție la ecran, pauze dese, exerciții pentru ochi, ajustări ale stației de lucru, dar și apelând la medicul oftalmolog pentru a beneficia de controale periodice îți poți ocroti ochii.

Planul pe care trebuie să îl faci după ce conștientizezi că petreci prea mult timp în fața computerului trebuie să conțină elementele necesare pentru îngrijirea corespunzătoare a ochilor. De aplicarea și menținerea lui ești responsabil pentru o vedere clară și corectă.

Prevenție înainte de orice

Controalele oftalmologice preventive sunt importante. Examinările de specialitate pot scoate în evidență unele probleme oculare în faza de debut, înainte ca simptomele să își facă simțită prezența.

Ajutorul oferit de medicul specialist este neprețuit, iar urmarea instrucțiunilor acestuia ține sub control problemele și previne complicațiile inutile.

Produse de calitate în magazine cu tradiție

Atunci când ai probleme cu vedere și medicul își recomandă ochelarii pentru corectarea unor vicii de refracție cu care te poți confrunta, este extrem de important să achiziționezi produse de calitate, numai de la firmele cu tradiție pe piața de profil.

În magazinele Lensa Brăila găsești o gamă bogată de ochelari de vedere și lentile de contact de corecție, de calitate, pentru ca tu să alegi cea mai bună variantă pentru nevoile tale. Utilizarea acestora, în perioada recomandată, conform instrucțiunilor medicului te ajută să vezi clar și corect, dar și să îți ocrotești eficient vederea.

Protecție în fața luminii albastre

Ochelarii pentru calculator sunt utili și funcționali dacă petreci mult timp în fața ecranelor moderne, ce emit lumină albastră. Expunerea prelungită la ecranul computerului poate determina apariția oboselii vizuale, a vederii neclare, a iritației ochilor și a durerilor de cap. Folosirea ochelarilor pentru calculator ori de câte ori lucrezi în fața acestui dispozitiv îți asigură ajutorul optim pentru o bună desfășurarea a activităților, fără afectarea productivității muncii.

Dacă ai prescripție pentru dioptrii poți solicita și protecție PC pentru a limita efectele luminii albastre.

Ajustări la stația de lucru

Poziția la birou este importantă. Păstrarea distanței optime față de calculator, poziționarea corectă pe scaun, ajustarea monitorului astfel încât să nu fie nevoie să privești continuu în jos toate sunt elemente importante.

În aceeași măsură trebuie să optezi pentru monitorizarea intensității luminoase și modificarea acesteia în funcție de nevoi. Ideal este să poți petrece timpul în fața calculatorului folosind numai lumină naturală, dar acest lucru nu este posibil, un motiv în plus să acorzi importanță corpurilor de iluminat artificial pentru a reduce la minimum contrastul dintre dispozitivul de lucru și mediul ambiental. Plasarea monitorului în fața ferestrei poate fi neinspirată, lumina puternică în ochi este neplăcută.

Nu uita să ajustezi setările afișajului computerului pentru a nu îți obosi ochii inutil. Reducerea intensității culorilor și mărirea fontului de lucru pot fi, de asemenea, de ajutor. Apelează la filtrele calculatorului pentru a obține luminozitatea dorită!

Pauze mici și dese

După 20 de minute petrecute cu ochii în calculator trebuie să privești 20 de secunde într-un punct aflat la o distanță mai mare de 20 de metri față de tine. Regula 20-20-20 ajută mecanismul de adaptare al ochilor și oferă protecție vederii.

Despre exercițiile pentru ochi ai auzit cu siguranță, dar ele își vor dovedi cu adevărat eficiența abia când le vei practica. Protejarea ochilor în fața computerului vizează și realizarea unor mișcări de rotire a ochilor, clipit periodic, precum și păstrarea ochilor pentru câteva secunde închiși. Toate sunt reconfortante și îți pregătesc vederea pentru o nouă sesiune de lucru.

Cum reducerea numărului de ore petrecute în fața calculatorului nu este posibilă, măsurile preventive sunt eficiente, iar controalele oftalmologice periodice sunt esențiale. Dieta echilibrată, odihna de calitate, hidratarea optimă și adoptarea unui stil de viață sănătos sunt măsuri obligatorii pentru buna funcționare a întregului organism, dar și pentru claritatea vederii.

Protejarea ochilor devine o sarcină constantă dacă petreci mult timp în fața calculatorului. Micile detalii fac diferența, modificările spațiului de lucru, precum și prevenția devin fundamentale pentru o vedere sănătoasă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ochi, #protectie ochi, #calculator , #Stiri Viata sanatoasa