Cum sa-ti amenajezi acasa o sala de fitness cu buget redus

Vineri, 07 Mai 2021, ora 11:43
547 citiri
Cum sa-ti amenajezi acasa o sala de fitness cu buget redus
sala fitness acasa FOTO: pixabay.com

De multe ori, programul prea incarcat nu ne mai permita sa mai trecem pe la sala, iar efectele deja se simt, mai ales in cazul celor cu o munca sedentara. Cum nu sunt sanse ca nici in viitorul apropiat sa iti faci mai mult timp liber, o idee buna ar fi sa iti amenajezi propria sala de fitness la tine acasa. Multi au apelat la aceasta solutie si spun ca nu regreta, asa ca iti aratam care sunt pasii de facut pentru a le urma exemplul.

Asigura-te ca ai spatiu suficient

Pentru a-ti amenaja o sala de fitness acasa, ai nevoie in primul rand de un spatiu in care sa poti instala cele cateva echipamente si in care sa ai suficienta libertate de miscare. Daca locuiesti intr-un apartament la bloc, e mai dificil, pentru ca optiunile sunt limitate, iar in acest caz va trebui sa "sacrifici" o camera, sau sa isi faci loc intr-un colt al apartamentului.

La casa, e ceva mai simplu pentru ca poti amenaja sala in garaj, in pivnita sau chiar poti construi o dependinta in curte, special in acest scop.

Fa o lista cu echipamentele necesare

In functie de dimensiunile spatiului pe care l-ai ales, poti stabili acum cu ce echipamente sa iti dotezi sala. In primul rand acestea trebuie sa fie adaptate pentru exercitiile pe care le faci in mod curent si sa te ajute sa lucrezi grupele de muschi pe care vrei sa le dezvolti. Daca ai spatiu suficient, poti sa iti iei o banda de alergat, o bicicleta de fitness sau alte aparate pentru lucrarea grupelor de muschi. Pe langa faptul ca ocupa mult loc, aceste dispozitive necesita si o investitie mai mare astfel ca trebuie sa te gandesti si la aspectul financiar.

Mult mai practice sunt dispozitivele pliabile, pe care le poti stange dupa ce termini antrenamentul, eliberand astfel spatiul pentru alte activitati. De asemenea poti sa te mai dotezi cu o coarda pentru sarit, un set de gantere, benzi elastice circulare pentru grupele se muschi, o minge pentru fitness si un roller din spuma pentru masaj. Acestea sunt foarte accesibile ca pret si nu ocupa mult loc.

De asemenea ai nevoie si de echipament sportiv, asa ca nu uita sa iti cumperi si cateva sorturi pentru barbati, tricouri si o pereche de pantofi sport usori.

Calculeaza bugetul

Dupa ce ai lista cu toate cele necesare, e momentul sa faci o estimare a costurilor de achizitie. Studiaza mai multe oferte, pentru a gasi cele mai bune preturi si intereseaza-te daca poti obtine eventuale discounturi daca achizitionezi tot echipamentul din acelasi loc. Daca o sa constati ca bugetul necesar depaseste cu mult suma pe care esti dispus sa o investesti, renunta la o parte din echipamente, pe care le poti achizitiona mai tarziu.

Amenajarea spatiului

Odata ce ti-ai comandat echipamentele necesare iar acestea ti-au fost deja livrate, a venit momentul sa treci la amenajarea spatiului destinat salii de fitness. O prima regula de siguranta este sa tii asezate la nivelul pardoselii piesele grele precum ganterele sau halterele, pentru a evita accidentele ce pot aparea daca ar cadea de la inaltime. Chiar si asa, risti sa te impiedici de ele, astfel ca cel mai bine este sa le tii pe niste rafturi joase sau intr-un cos, atunci cand nu le folosesti. Totodata, pentru mai multa libertate de miscare, e indicat sa depozitezi celelalte echipamente pe verticala. Foarte utila este si o oglinda inalta, montata pe un perete, care te ajuta sa iti urmaresti si sa iti corectezi miscarile in timpul exercitiilor.

Odata ce ai pus la punct toate aceste detalii, este timpul sa te apuci de antrenamente, pentru ca acum nu mai ai nicio scuza sa tragi chiulul.

#sala fitness acasa, #amenajare sala fitness, #fitness, #sport , #Stiri Viata sanatoasa