Business24
Economie  Afaceri  Bani  IT  Life 
Viata sanatoasa > Stiri Viata sanatoasa
A   A   A

Descoperă soluțiile performante de igienizare: acoperitori pantofi, dezinfectanți și alte produse de protecție

Descoperă soluțiile performante de igienizare: acoperitori pantofi, dezinfectanți și alte produse de protecție
FOTO: sanito.ro
Când te gândești la echipamentul de protecție personală, măștile și dezinfectații pot fi singurele lucruri care îți vin în minte. Acoperitorii de pantofi sunt rareori considerate esențiale de către oamenii obișnuiți, dar dacă lucrezi într-o industrie cu risc ridicat, vei cunoaște valoarea huselor de pantofi.
În industria medicală, de exemplu în cabinete și clinici medicale, laboratoare de analize, husele de pantofi sunt concepute pentru a menține o zonă igienică. Sunt necesare astfel de produse impermeabile în zonele în care lichidele sunt susceptibile de a stropi pantofii fie deteriorându-i, fie făcând posibilă contaminarea altor zone.

Ce sunt acoperitorii de pantofi?

Acoperitorii de pantofi sunt huse de plastic de unică folosință care se poartă peste pantof. Husa protejează pantoful de orice materiale lichide sau solide și, de asemenea, oprește orice germeni sau resturi de pe încălțăminte să contamineze o zonă.

Tipul de protecție necesar va determina tipul de husă pentru încălțăminte utilizată. Merită să descoperi care sunt cele mai importante beneficii pe care acești acoperitori pantofi le aduc.

4 motive pentru a folosi acoperitori pentru pantofi  • Protejează un mediu steril
Încălțămintea care se poartă afară nu este potrivită pentru a fi purtată într-un mediu steril, cum ar fi o sală de operație sau un laborator de analize. Acolo intervin acoperitorii de pantofi, deoarece se asigură că acei pantofi nu contaminează nicio suprafață sterilă din încăpere.
  • Protejează încălțămintea de fluidele corporale și substanțele chimice
Unele huse de pantofi sunt concepute pentru a proteja pantofii de fluidele corporale și substanțele chimice care pot ajunge pe pantofi. Husele de unică folosință rezistente la apă înseamnă că pantofii nu vor trebui curățați la sfârșitul unui schimb, ceea ce înseamnă că acționează și ca protecție pentru pantofii tăi.
  • Oprește răspândirea bacteriilor
În unele instituții de asistență medicală, podelele pot deveni un teren propice pentru infecții mortale. Majoritatea fluidelor corporale pot adăposti bacterii și viruși care prezintă un risc grav pentru sănătatea altor pacienți din unitate. Purtând acoperitori de pantofi de unică folosință și mănuși latex și folosind dezinfectanți mâini în timp ce curăță o scurgere, lucrătorul nu riscă să transporte bacteriile de pe pantofi în altă zonă. Husele asigură că pantofii rămân curați și că nu există riscul de a răspândi lichide cu risc ridicat dintr-o zonă în alta.
  • Evită alunecările
Podelele umede sunt frecvente în mediile medicale. Orice mic accident necesită utilizarea unor dezinfectanți medicali și curățare rapidă, podelele fiind șterse des pentru a reduce riscul de bacterii în instalație. Mersul pe podele umede sau curățarea lor creează un mediu periculos. Cu toate acestea, acoperitorii de pantofi ajută la asigurarea faptului că personalul este protejat de alunecări și căderi pe suprafețele umede.

Husele de pantofi sunt purtate în alte industrii?


Acoperitorii de pantofi sunt considerate produse esențiale în industria sănătății. Dar ei vin într-o gamă largă de materiale pentru a proteja mediul sau personalul dintr-o serie de industrii.
  • Poliție
În departamentul de poliție criminalistică, trebuie purtate acoperitori de pantofi pentru a ajuta la conservarea scenelor crimei. și de a păstra dovezile necontaminate.
  • Imobiliare
Un agent imobiliar poate folosi acoperitori de pantofi pentru a ajuta la protejarea podelelor unei case de lux.
  • Construcții
De îndată ce podelele au fost instalate în casele noi sau renovate, majoritatea meseriașilor care poartă pantofi acoperiți cu oțel sau închiși pentru a-și proteja picioarele, folosesc acoperitori de pantofi
  • Ferme agricole
Animalele bolnave sunt, de asemenea, expuse riscului de a lua contact cu bacterii aduse pe pantofi, dar oamenii care îngrijesc animalele bolnave sunt, de asemenea, expuși la bacteriile. Purtând acoperitori de pantofi, atât animalele, cât și oamenii sunt protejați.
  • Producție alimentară
Singura modalitate de a menține o locație sterilă este ca personalul să-și acopere îmbrăcămintea cu salopete de unică folosință, părul cu plase de păr și să poarte mănuși nitril nepudrate. Husele pentru încălțăminte garantează că bacteriile nu se transferă în mediul curat.

Pentru industriile care necesită stocare regulată cu astfel de huse, un dispenser acoperitori pantofi este esențial. Nu este întotdeauna ușor să îmbraci și să dai jos husele de pantofi, cu excepția cazului în care ești tânăr și ai un echilibru bun, deși dozatorul face viața mult mai ușoară.
Facebook ShareTweet
 Joi, 15 Decembrie 2022, ora 16:49
 Autor:  Advertorial

 Articol citit de 620 ori

Versiuni: mobil  /  Web
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor