Igienizare și dezinfectare profesională – soluții pentru siguranță și protecție

Miercuri, 25 August 2021, ora 11:43
637 citiri
Igienizare și dezinfectare profesională – soluții pentru siguranță și protecție
igienizare FOTO: freepik.com

Pandemia ne-a arătat o față pe care mulți dintre noi nu o cunoșteam. Prin intermediul pandemiei a trebuit să învățăm să păstrăm distanța, să ne acoperim gura dacă suntem răciți și cât de importantă este atenția pe care trebuie să o acordăm tuturor măsurilor de păstrare a igienei.

Magazinul Sanito.ro oferă o gamă vastă de astfel de produse, destinate atât pentru uzul cotidian, cât și pentru uzul profesional în cabinetele medicale, saloane, clădiri de birouri și multe alte spații. În gama Sanito vom găsi următoarele produse, extrem de importante pentru menținerea standardelor de igienă și în final, a sănătății personale: dezinfectant mâini, mănuși protecție (mănuși latex, sau manusi nitril), măști chirurgicale, acoperitori par, acoperitori pantofi, dezinfectant medical, echipament protecție, halate medicale sterile și combinezoane.

Acestea sunt investiții pe care orice spațiu medical, spital sau clinică, trebuie să le facă, mai ales dacă personalul lucrează cu pacienții în mod frecvent. Este imperativ ca orice cabinet stomatologic sau de altă nactură, să dețină un stoc de dezinfectant medical, echipament protecție și halate medicale sterile.

Halatele medicale cu mâneci lungi sunt esențiale pentru furnizorii de servicii medicale. Ca echipament individual de protecție, acestea ajută la protejarea furnizorilor de servicii medicale împotrivă picăturilor respiratorii și la încetinirea răspândirii bolii.

Furnizorii de servicii medicale folosesc halate medicale într-o varietate de locații, inclusive în secțiile de urgență, unități de terapie intensivă și clinici medicale.

Tot la fel de important și necesar este că fiecare cabinet să folosească dezinfectant medical, pentru a înlătură orice urma de microb sau bacterie. Curățarea este primul pas care implica îndepărtarea materialului biologic contagios, a prafului și a solului de pe o suprafață care trebuie dezinfectată. Acest lucru se realizează manual sau mecanic folosind apă cu detergenți sau produse enzimatice. După îndepărtarea materialului fizic, al doilea pas este dezinfecția - procesul de îndepărtare a organismelor care produc boli pentru a face un obiect sigur pentru manipulare. Un exemplu ar fi plasarea instrumentelor medicale într-o mașină de spălat - sterilizator. Dezinfectarea prin definiție sugerează utilizarea unui agent care inactivează aproape toate microorganismele care produc boli, dar este posibil să nu se obțină aceeași reducere a nivelurilor de contaminare microbiană că sterilizarea - un proces utilizat pentru a face un obiect liber de microorganisme, inclusiv viruși și spori bacterieni.

Pe lângă dezinfectare, este foarte important să nu lăsăm microbii să pătrundă în interiorul clădirilor. De aceea, un produs foarte important este covorașul profesional dezinfectant. Covorașele dezinfectante sunt ideale pentru poziționarea la intrarea în clădiri, pentru a opri intrarea microbilor și a virușilor pe care îi adunăm afară. Acestea sunt ideale pentru intrările în spitale, clinici, școli, saloane de înfrumusețare, instituții ale statului, clădiri de birouri și chiar și blocuri, case și locuințe personale. Fiind recomandate pentru o multitudine de zone medicale, industriale și zone din segmentul alimentar, covorașele profesionale dezinfectante asigură o igienizare profesionala a spațiilor si o curățenie de lungă durată. De exemplu, covorașele de tip Sticky Mat au o eficiență de 99,9% atunci când sunt utilizate și aplicate corect și când straturile sunt curățate de uzură.

Grija și atenția la detalii sunt esențiale atunci când vine vorba de igienă. Astfel, putem să ne păstrăm sănătatea în cele mai bune condiții, pe termen lung.

#protectie sanito, #protectie, #igienizare, #dezinfectare , #Stiri Viata sanatoasa